• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Als man een trouwring dragen? Enkele tips

Voor veel mannen is een trouwring dragen even wennen. Naast een horloge is een trouwring zelfs vaak hun enige sieraad. Logisch dus dat je als man je trouwring graag uitkiest met kennis van zaken. DE BRUYLOFT geeft je de nodige tips!

Welk metaal kies je?

De populairste edelmetalen voor trouwringen zijn goud (geelgoud, witgoud en roodgoud) en platina. Welk edelmetaal voor jou het meest geschikt is, hangt eerst en vooral af van welke kleur trouwring je graag wilt.

Trouwring man goud of zilver

Misschien heb je al gemerkt dat we bij DE BRUYLOFT weinig of geen zilveren trouwringen verkopen. Zilver is namelijk een metaal dat makkelijk vervormt en na een tijdje zwart kan verkleuren. Omdat je je trouwring vast graag elke dag draagt, is een gouden trouwring dus een slimmere keuze. Vind je zilver vooral mooi vanwege de kleur? Kies dan voor een trouwring van witgoud of platina als alternatief.

Trouwring man witgoud of platina

Heb je een voorkeur voor witte/zilverkleurige juwelen én ben je veel bezig met je handen? In dat geval adviseren we platina in plaats van witgoud. Platina is iets duurder, maar het materiaal is oersterk. Witgoud is zeker ook een goede keuze voor je trouwring, al is het wat zachter. Witgouden trouwringen hebben zo nu en dan een laagje rodium nodig om hun mooie uitstraling te behouden.

Meerkleurige trouwringen

De kleur van je trouwring kun je afstemmen op de ring van je partner, maar dat hoeft zeker niet. Meerkleurige trouwringen bieden een gulden middenweg. Ook kun je jullie ringen aan elkaar linken door middel van een originele gravure.

Wedding Picture Id609062582

Ken je stijl in trouwringen

Bij DE BRUYLOFT vind je verschillende stijlen trouwringen. De populairste zijn:

  • Klassiek: tijdloze trouwringen voor alle smaken.
  • Vintage: trouwringen zoals vroeger, maar dan gloednieuw.
  • Organisch: trouwringen van edelmetaal met handgemaakt effect.
  • Eenvoudig: gestroomlijnde trouwringen zonder tierlantijntjes.
  • Bekijk onze trouwringen met carbon als je als man een trouwring met een stoer kantje wil of zelfs een volledig zwarte trouwring.

Robijn (27) (1)

Ontdek alle trouwringen

Schitterend én praktisch? Het kan!

Maak je je zorgen over de pasvorm van je trouwring? Niet nodig! Alle ringen van DE BRUYLOFT hebben een comfortfitting, ideaal voor mannen. Daardoor zit je trouwring onmiddellijk goed rond je vinger.

Untitled Design (20) (2)

Aan welke hand draag je je trouwring als man?

In België draag je als man je trouwring meestal aan de linkerhand – hetzelfde geldt trouwens voor vrouwen. Maar kies gerust de hand die voor jou het meest comfortabel aanvoelt, of laat je leiden door eventuele culturele of familietradities die je al dan niet deelt met je partner.

Wat als je als man liever geen trouwring draagt?

Wil je helemaal geen trouwring dragen? Dan kan ook, je bent zeker niet verplicht. De enkele trouwring (waarbij alleen je partner een ring draagt) is zelfs terug in de mode. Er zijn ook veel mannen die hun ring aan een ketting rijgen of die voor een zegelring een bijzondere gravure kiezen (bijvoorbeeld de initialen van hun geliefde). Of wat dacht je van een kwalitatief horloge met jullie namen en huwelijksdatum erin gegraveerd? De keuze is volledig aan jou!

Tip: veel mannen kiezen voor een trouwring in mat goud. Een matte ring schittert minder fel, maar is daarom zeker niet minder subliem.

Wie koopt de trouwring? Niet altijd de man

Vroeger was het vaak de man die de trouwringen kocht, maar tegenwoordig kopen de meeste koppels hun trouwringen – en soms zelfs de verlovingsring – gewoon met z’n tweetjes. Kom dus gerust samen de ringen kiezen in onze showroom!

Hoeveel kost een trouwring voor een man?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat de meeste trouwringen als een set worden verkocht. In elk geval is de prijs van een trouwring voor een man (of vrouw) afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type edelmetaal en de hoeveelheid ervan, en de kwaliteit en grootte van eventuele edelstenen. Bij DE BRUYLOFT vind je trouwringen vanaf ongeveer 200 euro, maar natuurlijk bepaal je je budget helemaal zelf!

Bekijk onze collectie

Acredo trouwringen: S-1217-2_E7_2_0_DEFAULT Rosé 9 kt. goudhoudend metaal (37,5%) € 670
Acredo trouwringen: A-2106-1_DD7_3_0_DEFAULT Grijsgoud 14 kt. € 2.959
Acredo trouwringen: A-6019-4_DG3_H_0_DEFAULT Buiten 600/- Platinahoudend metaal (60%) ,
Binnen geelgoud 14 kt.
€ 4.311
Acredo verlovingsringen: A-1859-1_WW5_D_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 2.329
Acredo trouwringen: A-1465-8_WW9_H_0_DEFAULT Buiten palladium 950/- ,
Binnen palladium 950/-
€ 2.016
Acredo trouwringen: A-4008-6_DDD5_E_0_DEFAULT Grijsgoud 14 kt. € 1.699
Acredo trouwringen: A-6016-7_WE9_3_0_DEFAULT Buiten palladium 950/- ,
Binnen roségoud 14 kt.
€ 3.607
Acredo trouwringen: A-1242-5_W9_K_0_DEFAULT Palladium 950/- € 2.540

Ook interessant

Close Up Photo Of Handsome Young Man Is Kissing His Beloved Cute In Picture Id1038632728
Tips & tricks

Verlovingsring met gekleurde diamant? Ga ervoor!

Wat maakt een verlovingsring met een gekleurde diamant nu precies zo bijzonder? Lees snel meer.

Lees meer
Robijn (63)
Tips & tricks

Wat is een briljant? Ontdek het verschil met diamant

Lees meer
Hands Of A Just Married Couple With The Wedding Rings Picture Id1215684502
Tips & tricks

Met originele trouwringen blijft unieke liefde eeuwig schitteren

Op zoek naar originele trouwringen om eindelijk ‘ja’ te zeggen tegen elkaar? Ontdek hoe DE BRUYLOFT jullie trouwringen uniek maakt.

Lees meer