• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Als vrouw je trouwring kiezen: verlies dit niet uit het oog

Jullie trouwringen zijn een symbool voor jullie eeuwigdurende liefde voor elkaar. Ben jij als vrouw van plan om je trouwring voor de rest van je leven te dragen? Dan is het natuurlijk extra belangrijk dat je een ring kiest die perfect bij je past! We vertellen je waarop je zeker moet letten. 

Untitled Design (16) (1)

Ken je edelmetalen

De meeste vrouwen laten zich leiden door kleur wanneer ze een edelmetaal voor hun trouwring kiezen. Geelgoud, roségoud, witgoud en platina zijn het populairst. Dat is logisch, want deze edelmetalen blijven altijd mooi, in tegenstelling tot bijvoorbeeld zilver. 

Hou je van de typische uitstraling van vintage trouwringen? Kies dan voor geelgoud. Voor een trendy trouwring met een warme uitstraling is roségoud ideaal. Draag je liever sieraden met een zilverachtige uitstraling, dan maak je je keuze tussen platina en witgoud.

Witgoud en platina zijn gelijkaardig in kleur. Het verschil zit ‘m vooral in de prijs: witgoud is minder duur, maar vraagt na enkele jaren om een opfrisbeurt met een laagje rodium. Platina is duurder dan om het even welke soort goud, maar vergt dan ook wat minder onderhoud.

Robijn (2) (1)

Welke kleur trouwring kies jij?

  • De kleur van je huid verklapt welk edelmetaal het best bij je past! Zijn de aderen bij je pols blauw, kies dan voor platina of witgoud. Zijn je aderen groen, dan kies je het best voor geelgoud of rosé. 
  • Draag je vaak juwelen of kleding met een warme, gouden ondertoon? Denk bijvoorbeeld aan rood, roze, oranje, … Dan past een trouwring in geelgoud of roségoud misschien wel het mooist bij jou.
  • Draag je liever koelere kleuren en zilveren sieraden? Dan is witgoud of platina vast iets voor jou.
  • Kies bij voorkeur dezelfde kleur edelmetaal als je verlovingsring, tenzij je je trouwring aan de andere hand draagt of voor een bicolor-trouwring kiest.

Robijn (4) (1)

Trouwringen voor vrouwen: met of zonder steen

Je trouwring hoeft zeker geen steen (laat staan meerdere) te hebben. Maar het is wel een leuke manier om jouw helft van de trouwringenset een vrouwelijk accent te geven! 

Heb je graag extra veel ‘bling’? Kies dan voor een memoirering als trouwring.

De juiste ringmaat kiezen

De meeste trouwringen kun je laten vergroten of verkleinen, maar natuurlijk is het des te fijner als je meteen de juiste ringmaat kiest. Op warme dagen of wanneer je lichaam veel vocht vasthoudt (bijvoorbeeld door zwangerschap of maandstonden), kunnen je vingers wat gezwollen zijn. Neem daarom voor de zekerheid een ring mee waarvan je weet dat die normaal gezien wel past. Tot binnenkort* in onze showroom! 

*Een afspraak maken is niet verplicht, maar zo ben je wel zeker dat onze adviseurs je uitgebreid kunnen helpen.

 

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer