• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

De meest originele gravures voor trouwringen

De trouwringen uitkiezen is een van de meest bijzondere momenten die je als koppel deelt in de aanloop naar jullie huwelijksdag. In onze veelzijdige collectie trouwringen vinden jullie vast een set die helemaal bij jullie stijl past. Willen jullie de ringen graag personaliseren? Bij DE BRUYLOFT kan het allemaal. De meeste bruidsparen laten hun trouwringen graveren met hun namen en trouwdatum, maar het kan ook specialer. Laat je inspireren door deze originele gravures voor trouwringen! 

Een stukje songtekst

“And you can tell everybody this is your song”, zong Elton John toen Kate en William hun openingsdans deden. Elton himself zit misschien niet meteen in jullie feestbudget, maar als koppel delen jullie vast wel een bijzonder liedje dat jullie tijdens de ceremonie of het feest aan iedereen willen laten horen. Pik er het meest betekenisvolle zinnetje uit en laat het voor eeuwig en altijd in jullie ringen graveren! 

Mmmm1

Je eigen handschrift

Voor je eigen handschrift kiezen is misschien een gewaagde keuze omdat niet iedereen even mooi schrijft, toch is dit zowat de meest persoonlijke gravure die je in jullie ringen kan plaatsen. Schrijf elkaars namen met gevoel, of verras elkaar met een stiekeme boodschap die geheim blijft tot op de dag zelf en draag deze boodschap voor de rest van jullie leven mee…. doen gewoon !

M1

“Zelfs de allermooiste huwelijksringen worden nooit zo persoonlijk als de boodschap die ze verbergen ! ”

Originele trouwring met vingerafdrukken

Een gravure hoeft niet altijd uit tekst te bestaan. Bij DE BRUYLOFT kunnen jullie ook elkaars vingerafdrukken in jullie trouwringen laten graveren. Al te vaak gezien ? Wat dacht je van elkaars kuslippen, origineler wordt het niet! (Tenzij jullie misschien al kindjes hebben, want dan is de tip hieronder ook zeker het overwegen waard.)

Oo

Kindje op komst of al geboren?

Bruidsparen die in blijde verwachting zijn of die samen al een kindjes hebben, kunnen hen ook op een bijzondere manier in hun ringen toevoegen. Wat dacht je van een hand of voetafdruk ? Anderen laten dan weer het lijntje van de hartslag dat je terugvindt op de echografie graveren. Kan ook : een blauw of roze diamantje aan de binnenzijde van je ring die kunnen worden aangevuld met hun namen.

O

Coördinaten van speciale plek

Herinneren jullie je nog exact waar jullie elkaar ontmoet hebben? Zoek de GPS-locatie van die speciale plek op (dat kan met de rechtermuisknop in Google Maps) en laat die in de ringen graveren! Of wat dacht je van de locatie van het aanzoek, de ceremonie of het feest?

Mm1

Een gravure zoals in Lord of the Rings

“One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all, and in the darkness bind them.” De films en boeken van Lord of the Rings spreken tot ieders verbeelding; ook die van bruidsparen in spe. Veel koppeltjes laten hun trouwringen dan ook graveren in ‘de taal van Mordor’. De fijne details zijn geen sinecure, maar onze specialisten zijn steengoed in handwerk! Vraag dus gerust naar deze optie (en alle andere hierboven) tijdens je afspraak in onze showroom

Mmm1

Veelgestelde vragen

Wat kun je in een trouwring laten graveren?
Wat je zoal in een trouwring kunt laten graveren wordt mede bepaald door de breedte van de ring. Op zowat elke trouwring is er voldoende ruimte voor de klassieke gravure: de namen van het koppel en de datum van hun grote dag. Onthoud dat hier bijna steeds de partner eerst wordt geplaatst : de naam van de dame eerst in de herenring, die van meneer komt eerst in de damesring. Zo’n gravure is tijdloos en mooi in zijn eenvoud, maar het kan ook specialer. Wil je je geliefde op jullie trouwdag graag verrassen met een originele gravure? Laat bijvoorbeeld jullie koosnaampjes voor elkaar in de ringen graveren in je eigen handschrift, of een stuk tekst van een lied dat voor jullie een bijzondere betekenis heeft. Zelfs vingerafdrukken en kuslippen zijn mogelijk. Bij DE BRUYLOFT kan het allemaal!
Gravure in een verlovingsring?
Een verlovingsring graveren is zeker geen must maar ook hier kan een kleine verborgen boodschap weer een extra dimensie toevoegen aan dit bijzondere symbool van jullie liefde. Iets om over na te denken aldus.
Kan er later nog een gravure bij?
Zo goed als elke ring bij De Bruyloft is voorzien om jou persoonlijke boodschap te dragen. Heb je hier niet meteen voor gekozen, dan is het op een later tijdstip steeds mogelijk om de ring alsnog van een inscriptie te voorzien. Wil je je ring toch laten graveren, maar nog plaats voorzien om later aan te vullen (vb. kindernamen toe te voegen)? Geef dit dan aan bij de aankoop, zo kan er nog een plekje vrij gelaten worden.

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
Pure Feelings Picture Id917725802 (1)
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Verliest jouw diamanten ring na een tijdje z’n glans? Geen zorgen, want er zijn heel wat manieren om je ring terug in topconditie te krijgen én houden.

Lees meer
The Bride Puts A Ring On The Grooms Finger And Holds A Bouquet In Her Picture Id1315852120
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Op zoek naar de perfecte trouwring voor je man? Er zijn wat dingen waarop je het best let tijdens je zoektocht. Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar.

Lees meer