• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Ben je sinds kort verloofd en op zoek naar inspiratie voor de pérfecte trouwring voor je toekomstige man? Spannend! Het team van DE BRUYLOFT maakt je graag wegwijs. Samen vinden we een geschikte mannenring voor je wederhelft.

Robijn (15) (1)

Het materiaal van de ring

Over smaak valt niet te twisten, maar het is wel belangrijk om te weten wat je man mooi vindt. Als hij al sieraden draagt, kun je de trouwring makkelijk matchen met zijn favoriete juwelen. Ga bijvoorbeeld voor een ring in hetzelfde materiaal, of met een gemeenschappelijk detail.

De klassieke trouwring voor mannen is geelgoud, platina of witgoud, zonder edelstenen of andere opvallende details. Platina lijkt op zilver of witgoud, maar is zeldzamer, sterker, duurzamer en hypoallergeen. Daarom is dit materiaal ookduurder. Een moderne trouwring combineert dan weer meerdere edelmetalen.

 

5

De breedte van de ring

Mannenringen zijn over het algemeen breder dan vrouwenringen. De meest gebruikelijke breedtes zijn 4, 6 of 8 millimeter. Heeft je verloofde tengere, lange vingers, dan is een trouwring van 8 millimeter waarschijnlijk iets te opvallend. Grote, brede vingers vragen dan weer om dit iets robuustere exemplaar.

De afwerking van de ring

Het zit ‘m in de details! Het oppervlak van de trouwring kan op verschillende manieren bewerkt worden, wat leidt tot een handvol looks. Denk daarom even aan de volgende afwerkingen:

  • De gepolijste of glanzende trouwring is nog steeds de meest gekozen optie voor mannen en een goed voorbeeld van een klassieke trouwring pur sang. Deze ringen zijn wel gevoeliger voor krassen.
  • Een geborstelde ring combineert alle elementen van een klassieke trouwring, maar voegt een stoer kantje toe. Daarnaast verbergt een geborstelde ring makkelijk krassen, wat het comfort voor de drager vergroot.

6

  • De matte ring is de favoriet van mannen die nooit ringen dragen. Omdat de ring onopvallend is, voelen ze er zich sneller comfortabel mee.
  • Een gehamerde ring bestaat zowel in een blinkende als in een matte versie. Zoek je een tussenweg tussen glanzend en mat, dan is een gehamerde, gepolijste ring perfect.
  • Houdt je toekomstige wel van een tikkeltje meer detail? Dan is een gedetailleerde trouwring met één of meerdere edelstenen of een betekenisvolle gravering misschien wel de ring voor hem.

Vind jouw mannenring bij DE BRUYLOFT

Bij DE BRUYLOFT helpen we je graag verder door de perfecte trouwring voor je man te vinden. Van het meten van de juiste ringmaat, tot stijladvies op maat. Kom langs in onze showroom in Lokeren of maak een afspraak.

Bekijk ook deze trouwringen:

Acredo trouwringen: S-1217-2_E7_2_0_DEFAULT Rosé 9 kt. goudhoudend metaal (37,5%) € 648
Acredo trouwringen: S-1234-2_W9_2_0_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 916
Acredo trouwringen: S-1260-1_RGF_2_0_DEFAULT Roodgoud 14 kt. geelgoud 14 kt. € 1.347
Acredo trouwringen: A-1691-7_GGG5_G_0_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 2.216
De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak
Acredo trouwringen: A-2011-5_RRR5_H_0_DEFAULT Roodgoud 14 kt. € 2.869
Acredo trouwringen: S-1266-6_X5_4_0_DEFAULT Signature Goud 585/- € 1.632
Acredo trouwringen: A-1107-3_GF_8_1_HEARTSARROWS Geelgoud 18 kt. € 8.429

Ook interessant

Pexels Photo 984923
Tips & tricks

Moet een man ook een verlovingsring dragen?

Meer en meer mannen kiezen ervoor om een verlovingsring te dragen. Ze hebben daar elk hun eigen redenen voor, waarvan we er hier enkele op een rij zetten.

Lees meer
Cc1
Tips & tricks

Het verhaal van Chris en Philippe – DE BRUYLOFT

Chris vroeg zijn Philippe ten huwelijk met een horloge, maar ze bezegelden hun verbintenis met witgouden trouwringen van bij DE BRUYLOFT. Ontdek hun liefdesverhaal.

Lees meer
16
Tips & tricks

Wat met je trouwring als je partner overleden is?

Het kan lastig zijn om te beslissen wat je moet doen met je trouwring als je partner is overleden. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Lees meer