Een diamantje in je ring?

Ook voor diamanten zijn je mogelijkheden eindeloos. Bij De BruyLoft kies je uit verschillende ‘slijpen’.

Mensen vragen ons weleens wat het verschil is tussen diamant en briljant:

  • Diamant is de grondstof.
  • Briljant is een manier van slijpen (de ronde vorm)
  • Andere variaties zijn: carré, baguettegeslepen of zelfs een hartje is mogelijk.

Briljanten kunnen bovenaan, aan de zijkant, of zelfs verstopt aan de binnenkant van je ring als liefdessymbool. Je kiest zelf het aantal diamantjes, hun grootte en hun kwaliteit. Dat is meestal de moeilijkste keuze. Bij De BruyLoft adviseren we je daar graag bij.

Je kunt klikken op diamantenbibliotheek en verschillende zettingen vergelijken. Klik op een type zetting en dan op bewerken, en je kunt kiezen voor de grootte, de zetting en de kwaliteit van de steen.

Bij De BruyLoft ervaren we dat de meeste mensen kiezen voor een oppervlak dat gepolijst is, in de lengte gematteerd en ijsmat, of voor een combinatie van die motieven. Een gepolijst oppervlak kun je meer laten glanzen door erop te wrijven met een zacht doekje. Om een gematteerd oppervlak te verzorgen, bestaan er speciale sponsjes.

De BruyLoft-tip

Breng kleur in je trouwring
Bij Acredo kun je ook kiezen voor gekleurde steentjes. Daarvoor gebruiken we diamanten die door bewerking onder hoge temperatuur een andere kleur krijgen of saffieren. Die kleurdiamanten hebben dezelfde kwaliteiten als de witte. Ze zijn uniek en geven kleur aan je trouwring.