• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Draag je trouwringen links of rechts? Een antwoord op 5 grote trouwvragen

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Proficiat! Misschien zit je nog met vragen over de grote dag, zoals: “Draag je trouwringen links of rechts?” Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar. We beantwoorden 5 veelgestelde trouwvragen.  

Samen een verlovingsring kopen, kan dat?

Verlovingsringen

In het algemeen kiest het koppel de verlovingsring niet samen uit. Dat betekent natuurlijk niet dat je er alleen voor staat. Er wordt meestal extra hulp ingeschakeld.

Familie en vrienden die dicht bij de toekomstige verloofde staan, kunnen meestal goed inschatten welke verlovingsring in de smaak zal vallen, en welke zeker niet.

 Draag je trouwringen links of rechts?

Waar en hoe je een trouwring draagt, hangt van heel wat factoren af. Denk aan cultuur, religie, afkomst, … In België – en heel wat zuidelijke landen – zie je de trouwring meestal aan de linkerhand. Die traditie is al erg oud. De Egyptenaren, Romeinen en Grieken geloofden dat de liefdesader van de linkerringvinger recht naar het hart leidde. 

En wat dan met de verlovingsring na het huwelijk? Wel, die krijgt een plekje aan de ringvinger van de rechterhand of wordt in combinatie met de trouwring gedragen.

Hoeveel kost een trouwring gemiddeld?

Trouwringen

De prijs van een trouwring hangt van verschillende factoren af: het gekozen materiaal – en z’n zuiverheid –, de edelstenen, eventuele personalisaties zoals een gravure, … Bij DE BRUYLOFT vind je al een mooie set trouwringen vanaf 800 euro. Ons team helpt je in je zoektocht naar een ring die binnen jouw smaak en budget past.

Hoe vraag je je partner ten huwelijk?

Op de perfecte locatie, op het goeie moment, omringd door de mensen die je nauw aan het hart liggen. Hebben je partner en jij een lievelingsplek, of een datum die voor jullie belangrijk is? Integreer die dan zeker in je aanzoek. Het belooft onvergetelijk te worden. Voor het perfecte aanzoek ontbreekt er dan enkel nog een mooie verlovingsring.

Verlovingsringen 2

 

 Hoe meet je stiekem de ringmaat van je partner?

Een verlovingsring moet niet alleen mooi zijn, maar ook perfect passen. Ken je de ringmaat van je partner niet, dan zijn er verschillende stiekeme manieren om het te weten te komen. ‘Steel’ bijvoorbeeld een ring die je geliefde niet meteen zal missen. 

Waag je het er gewoon op? De vaakst voorkomende damesmaat is 50/52, voor heren is dat 60/62. Niet de juiste maat gekozen? Geen zorgen, goud kun je achteraf makkelijk laten vergroten of verkleinen. 

Maak snel een afspraak. We geven antwoord op al je prangende trouwvragen en helpen je de mooiste verlovings- of trouwringen vinden. Tot snel!

Ontdek hier onze trouwringen.

De Bruyloft trouwringen: B-AD8663-5-AD8662-5_G7 Geel goud 18kt € 1.893
De Bruyloft trouwringen: B-AD8741-AD8740-55_GW7 Geel goud 18kt,
Wit goud 18kt
€ 2.458
De Bruyloft trouwringen: B-AD8810-AD8809_W7 Wit goud 18kt € 2.567
De Bruyloft trouwringen: B-AD8675-5-AD8674-6_W7 Wit goud 18kt € 2.577
De Bruyloft trouwringen: B-PL3693-PL3686_W7 Wit goud 18kt € 2.823
De Bruyloft trouwringen: B-PL30567-SR3321_W7 Wit goud 18kt € 2.539
Acredo trouwringen: A-1534-4_WW7_L_0_DEFAULT Buiten platina 950/- ,
Binnen platina 950/-
€ 7.146

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer