• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Een verlovingsring met diamant is prachtig, maar ken je deze edelstenen al?

Veel mensen denken dat een verlovingsring altijd een witte diamant moet hebben, maar niets is minder waar. Mag de ring van jouw aanstaande gerust wat uit de band springen? Ontdek snel welke andere edelstenen mogelijk zijn! 

Diamanten verlovingsring: minder traditioneel dan je denkt

Diamant is ongetwijfeld de meest populaire edelsteen vanwege zijn extreme hardheid en enorme schittering, maar hij werd pas vanaf de jaren 1930 meer en meer voor verlovingsringen gebruikt. Je moet dus niet per se een verlovingsring met een diamant kopen, zo toont de geschiedenis aan – wat dacht je bijvoorbeeld van de saffieren verlovingsring van Kate Middleton?

111978699

Welke edelsteen kies jij?

Niet alle edelstenen zijn geschikt voor een verlovingsring, omdat een dit type ring intensief wordt gedragen. Alleen stenen met voldoende hardheid komen in aanmerking, zoals diamant, maar ook saffier, smaragd en robijn

Robijn

Verlovingsring met saffier

Saffieren zijn meestal blauw, maar er bestaan evengoed gele, groene, paarse, roze, witte en zwarte saffieren. Saffier is na diamant de hardste edelsteen ter wereld, wat meteen verklaart waarom het een vaak gekozen alternatief is. 

Een verlovingsring met saffier staat symbool voor kracht, eer en eeuwige trouw.

7

Verlovingsring met smaragd

Een smaragd is per definitie groen en wordt weleens ‘de koning van de edelstenen’ genoemd. Deze edelsteen is zeldzamer dan diamant en bijgevolg in sommige gevallen ook duurder per karaat. 

Een verlovingsring met smaragd symboliseert macht, onsterfelijkheid en eeuwige jeugd – wie kan daar nu nee tegen zeggen? 

9

Verlovingsring met robijn

Ook robijnen zijn zeer zeldzame edelstenen, die bovendien een koninklijke charme uitstralen – al duizenden jaren laten vorstenhuizen hun tiara’s, kettingen, armbanden en ringen ermee bezetten. Wist je dat de verlovingsring van koningin Mathilde bestaat uit een robijn, omringd door diamanten?

Een verlovingsring met robijn drukt moed uit, maar ook passie en natuurlijk … liefde

J

Hulp nodig met kiezen?

DE BRUYLOFT is gespecialiseerd in verlovingsringen met alle mogelijke edelstenen. We helpen je graag verder. Maak meteen een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom!

 

Bekijk onze collectie verlovingsringen met kleurstenen

Ook interessant

Close Up Photo Of Handsome Young Man Is Kissing His Beloved Cute In Picture Id1038632728
Tips & tricks

Verlovingsring met gekleurde diamant? Ga ervoor!

Wat maakt een verlovingsring met een gekleurde diamant nu precies zo bijzonder? Lees snel meer.

Lees meer
Robijn (63)
Tips & tricks

Wat is een briljant? Ontdek het verschil met diamant

Lees meer
Hands Of A Just Married Couple With The Wedding Rings Picture Id1215684502
Tips & tricks

Met originele trouwringen blijft unieke liefde eeuwig schitteren

Op zoek naar originele trouwringen om eindelijk ‘ja’ te zeggen tegen elkaar? Ontdek hoe DE BRUYLOFT jullie trouwringen uniek maakt.

Lees meer