• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Fijne trouwringen: elegantie troef aan je vinger

Je trouwringen een of enkele millimeters smaller kiezen, kan een groot verschil maken qua prijs. Maar het is zeker niet de enige reden waarom veel koppels graag fijne trouwringen kopen.

Wat kenmerkt een fijne ring?
Herenringen zijn gemiddeld 4 à 5 millimeter breed, tegenover 2 à 3 millimeter bij de dames. Een fijne ring is 1,5 à 2 millimeter breed. Maar wist je dat ook meer en meer mannen graag fijne trouwringen dragen?

eenvoudige trouwringen

Fijne trouwring zonder steen … of met?
Heeft je partner fijne vingers of draagt ze weinig juwelen, dan is een fijne ring ideaal. Het maakt niet echt uit of er een kleine diamant of eerder een grote diamant in verwerkt is, zolang de ringband maar fijn is.

Waarom kiezen voor een trouwring met diamant?
Heel wat koppels kiezen bewust voor een trouwring met diamant, omdat dat het hardste materiaal ter wereld is. Daarom staat diamant ook symbool voor een relatie vol eerlijkheid, doorzettingsvermogen en overwinning – en wie wil dat nu niet?

trouwringen met diamant

Waarom een trouwring kopen zonder steen?
Natuurlijk kun je ook gerust een trouwring kopen zonder steen. In de tijd van onze grootouders waren trouwringen zelfs bijna altijd zonder steen. Het is de ideale keuze als je houdt van een minimalistische stijl of als je een fonkelende verlovingsring mét steen juist graag extra laat opvallen.

trouwring zonder steen

Trouwring met gravure
Hou er wel rekening mee dat er op een fijne trouwring nog voldoende ruimte moet zijn voor een gravure, als je er graag een wil. Is je ring met stenen bezet, dan is de plaats aan de binnenzijde zelfs nog iets beperkter.

Fijne verlovingsring + memoirering
Meestal is een fijne verlovingsring een solitaire verlovingsring, met één diamant. De bijbehorende trouwring is gewoonlijk een dunne memoirering. Deze combinatie is tegenwoordig erg populair.

Eenvoudige ringen

Kies voor vakmanschap
Een mogelijk nadeel van een fijne verlovingsring is dat sommige fijne ringen wat gevoeliger zijn voor breken en slijtage dan bredere varianten. Gelukkig kun je dat eenvoudig voorkomen door te kiezen voor een duurzaam edelmetaal zoals een verlovingsring in witgoud of een platina verlovingsring.

Bekijk ook deze ringen:

Acredo trouwringen: A-2108-6_DD5_3_0_DEFAULT Platina-palladium 600/- € 2.103
Acredo trouwringen: A-2108-5_WW5_3_0_DEFAULT Palladium 950/- € 3.344
Acredo trouwringen: A-2108-12_XX5_3_0_DEFAULT Signature Goud 585/- € 1.867
Acredo trouwringen: A-2108-10_WW5_3_0_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 2.152
Acredo trouwringen: A-2108-9_RR5_3_0_DEFAULT Roodgoud 14 kt. € 1.891
Acredo trouwringen: A-2108-8_EE5_3_0_DEFAULT Roségoud 14 kt. € 1.891
Acredo trouwringen: A-2108-7_GG5_3_0_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 1.891

Ook interessant

Pexels Photo 984923
Tips & tricks

Moet een man ook een verlovingsring dragen?

Meer en meer mannen kiezen ervoor om een verlovingsring te dragen. Ze hebben daar elk hun eigen redenen voor, waarvan we er hier enkele op een rij zetten.

Lees meer
Cc1
Tips & tricks

Het verhaal van Chris en Philippe – DE BRUYLOFT

Chris vroeg zijn Philippe ten huwelijk met een horloge, maar ze bezegelden hun verbintenis met witgouden trouwringen van bij DE BRUYLOFT. Ontdek hun liefdesverhaal.

Lees meer
16
Tips & tricks

Wat met je trouwring als je partner overleden is?

Het kan lastig zijn om te beslissen wat je moet doen met je trouwring als je partner is overleden. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Lees meer