• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Hoe ziet een moderne verlovingsring eruit in 2021? Ontdek de trends!

Een moderne verlovingsring volgt de mode van het moment, maar blijft ook lang daarna prachtig om te dragen. Benieuwd naar de mooiste trends voor verlovingsringen in 2021? We zetten ze op een rij.

1. De solitaire verlovingsring

Een solitaire verlovingsring – met één steen – kan door zijn eenvoud zowel modern als klassiek ogen. Onze ouders en hun ouders kozen dit type verlovingsring vaak in geelgoud, al dan niet met een pavézetting of parelvoeg erbij. Ga in 2021 voor een effen verlovingsring van witgoud of platina voor een extra moderne uitstraling.

Steen met speciale slijpvorm

Robijn (37) (1)

Nog een manier om je verlovingsring een moderne toets te geven, is spelen met de slijpvorm van de steen. De klassieke slijpvorm is briljant (rond), dus een verlovingsring met een peervormige steen, een ovale steen, een markies, een princess (vierkant) of een hart valt zeker op. 

2. Verlovingsring met gekleurde stenen

De meeste verlovingsringen hebben een kleurloze diamant, maar in 2021 maken gekleurde edelstenen een welverdiende inhaalbeweging. Vooral blauw en groen zijn dit jaar erg in trek voor moderne verlovingsringen.

Verlovingsring met blauwe edelsteen

Robijn (38)

Blauw is een modekleur die altijd weer terugkeert. Zowel in klassieke als in moderne verlovingsringen is een saffier, topaas of aquamarijn werkelijk schitterend!

Verlovingsring met smaragd

Robijn (39) (2)

Groen is de kleur van duurzaamheid, hoop en een frisse start. Precies wat we in 2021 allemaal goed kunnen gebruiken! Maak een modern statement door jullie nieuwe hoofdstuk samen te beginnen met een prachtige smaragd.

3. Verlovingsring met meerdere stenen

De solitaire verlovingsring zal nooit verdwijnen, maar dat betekent zeker niet dat een verlovingsring maar één diamant (of andere edelsteen) kan hebben. Dit jaar zijn ook memoire ringen en vintage ringen bijzonder gewild.

Verlovingsring met meerdere stenen

Robijn (40) (1)

Een memoire ring is een verlovingsring met stenen naar keuze, 1 steen; 3,5 of 7 stenen; half gezet tot volledig gezet met stenen.  Ze symboliseren jullie verleden, heden en toekomst als koppel.

Ook een vintage verlovingsring heeft een unieke uitstraling. Dikwijls zijn ronde diamanten gecombineerd met markies, peervormige, ovale stenen of met een vintage milgrain (parelvoeg).

Bekijk deze verlovingsringen:

Acredo verlovingsringen: A-1489-17_W5_H_2_HEARTSARROWS Witgoud 14 kt. € 1.269
De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak
Acredo verlovingsringen: A-1266-1_WW5_D_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 1.619
Acredo verlovingsringen: A-2097-1_W5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 759
Acredo verlovingsringen: A-1182-1_W5_3_2_PREMIUM River platina 950/- € 2.244
De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak
De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak
De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak

Ook interessant

Pexels Photo 984923
Tips & tricks

Moet een man ook een verlovingsring dragen?

Meer en meer mannen kiezen ervoor om een verlovingsring te dragen. Ze hebben daar elk hun eigen redenen voor, waarvan we er hier enkele op een rij zetten.

Lees meer
Cc1
Tips & tricks

Het verhaal van Chris en Philippe – DE BRUYLOFT

Chris vroeg zijn Philippe ten huwelijk met een horloge, maar ze bezegelden hun verbintenis met witgouden trouwringen van bij DE BRUYLOFT. Ontdek hun liefdesverhaal.

Lees meer
16
Tips & tricks

Wat met je trouwring als je partner overleden is?

Het kan lastig zijn om te beslissen wat je moet doen met je trouwring als je partner is overleden. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Lees meer