• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Je trouwring en verlovingsring samen dragen? Zo doe je dat!

“Aan welke hand moet ik hem nu dragen?” is vaak een van de eerste vragen die dames zich over hun verlovingsring stellen. Komt er een tijdje later ook nog een trouwring bij kijken, dan is het dilemma voor sommigen al helemaal compleet. Wat is nu de beste manier om je trouwring en verlovingsring samen te dragen? We gidsen je door de mogelijkheden.

Robijn (5)

Eén ring tegelijk

Sommige dames dragen hun verlovingsring het liefst alleen voor speciale gelegenheden, zodat hij langer mooi blijft. Wij vinden dat zonde, want een mooie ring mag gezien worden, maar je kiest natuurlijk zelf waar je je goed bij voelt. Zo pakt Victoria Beckham het zelfs nog wat specialer aan: haar zie je zelden met dezelfde verlovingsring aan haar vinger, omdat ze er maar liefst veertien (!) verschillende van haar man David cadeau kreeg.

Robijn (6)

Verlovingsring en trouwring stapelen

De meest gekozen draagwijze is het stapelen van de verlovingsring en de trouwring. Droomt je aanstaande van een verlovingsring met een (grote) steen? Weet dat er ook gebogen trouwringen bestaan. De steen ‘nestelt’ zich dan prachtig in de golving van de ring. 

Robijn (7)

Welke volgorde?

Maar in welke volgorde draag je de ringen dan precies? Schuif je eerst de verlovingsring aan en daarna de trouwring, of andersom? Ons advies: kies je eigen symboliek

  • Doe eerst de verlovingsring aan en dan de trouwring, als bezegeling van de trouwbelofte die in de verlovingsring vervat zit.
  • Schuif eerst de trouwring rond je vinger en dan de verlovingsring, zodat de trouwring het dichtst bij je hart komt te zitten.

Of kies gewoon de volgorde die jij het mooist vindt!

Robijn (8)

Aan elke hand een ring

Verdeel tot slot gerust de ringen over je beide handen, gewoon omdat je dat mooier vindt

of als handige oplossing wanneer je trouwring en verlovingsring erg van elkaar verschillen. Of je je trouwring dan links of rechts draagt? Klik op de link en ontdek het meteen! 

 

Bekijk onze collectie trouwringen

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer