• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Je wil trouwen en je eigen ring ontwerpen? Dit zijn de stappen!

Wil je je partner ten huwelijk vragen of zijn jullie al verloofd, en wil je graag zelf de ring(en) ontwerpen? Een fantastisch idee! Er bestaan vandaag heel wat mooie trouwringen die je zo kunt kopen, maar met gepersonaliseerde trouwringen geef je jullie bijzondere verbintenis een extra speciale toets. Ontdek hieronder een handig stappenplan of ga meteen aan de slag met onze configurator.

Ontwerp Zonder Titel (1)

1. Ontdek jullie stijl.

Bekijk online of bij jullie in de buurt eens wat voor ringen (trouwringen en verlovingsringen) juweliers tegenwoordig zoal in huis hebben. Maak een screenshot of foto van de ringen die je mooi vindt. 

 

2. Bepaal je visie om je ring te personaliseren

Welke unieke eigenschappen moet jouw ring en/of die van je partner zeker hebben? Wil je er misschien graag een geërfde edelsteen in verwerken of een speciale gravure? In deze stap loont het om eens goed na te denken over jullie verhaal als koppel. Delen jullie samen bepaalde symbolen of betekenisvolle kleuren die je in de ring kunt verwerken?

IMG 8499 (2)

 

3. Verken de mogelijke materialen

Diamant is ongetwijfeld het populairst, maar een verlovingsring of trouwring kan ook een waaier aan andere edelstenen bevatten – of gewoon geen steen. Aan jullie de keuze!

Daarnaast is er nog het materiaal voor de setting om over na te denken. Kiezen jullie voor platina of goud, of nog een ander materiaal? En indien jullie voor goud gaan, moet het dan geel, rosé of witgoud zijn? 

 

4. Je eigen trouwringen ontwerpen? Stel het niet uit!

Dat er veel denkwerk kruipt in het ontwerpen van jullie eigen trouwringen, hoeven we jou vast niet uit te leggen – uiteraard helpen we je met veel plezier de knopen door te hakken. Maar ook het met de hand vervaardigen van ringen duurt algauw enkele weken tot maanden. Bovendien heeft het ontwerp op zich meestal meerdere besprekingen nodig. 

Stel jullie gepersonaliseerde trouwringen niet uit, maar maak meteen een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom. Tot gauw! 

Davy

 

Bekijk de collectie trouwringen

Lees ook: Platina of gouden trouwringen? Zo hak je de knoop door.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een persoonlijke verlovings- of trouwring laten ontwerpen?
Bij DE BRUYLOFT werken wij met het configuratorsysteem van Acredo. Dit unieke systeem laat toe elke verlovingsring of trouwring helemaal aan te passen naar de persoonlijke voorkeur van u als koppel. De configurator laat toe om zelf of samen met ons, de vorm van uw ringen afzonderlijk te kiezen, ook de breedte, de kleur en het materiaal, de indeling tussen kleuren en de plaatsing van diamanten.
Verwerken jullie ook oud goud of diamanten/kleurstenen?
Wij kunnen zeker uw goud of stenen verwerken in een nieuw juweel, dit schenkt u een bijkomende emotionele waarde aan uw trouwring.
Moet ik een afspraak maken?
Je maakt best een afspraak zodat wij je optimaal kunnen assisteren. Als klant kan je best rekening houden dat een bespreking 1.5 a 2uur kan duren. Dit lijkt lang, maar je bent er zo doorheen. Via het afsprakenblok op onze website kan je heel makkelijk je afspraak aanmaken. Staat het gepaste uur voor jou niet vrij, bel dan even of stuur een mail.

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer