• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Liever geen diamanten ring? Kies voor smaragd of saffier

Verlovingsringen met een witte diamant zijn het populairst, maar er bestaan ook heel wat andere edelstenen in tal van kleuren. Op zoek naar een originele verlovingsring? Ontdek waarom smaragd en saffier ideale alternatieven zijn voor diamant! 

Over edelstenen en halfedelstenen

Vroeger werden edelstenen die geen saffier, smaragd, robijn of diamant waren ook wel halfedelstenen genoemd. Vanwaar het onderscheid? Halfedelstenen zijn minder hard. Het zijn wel degelijk edelstenen, maar ze zijn door hun zachtere kwaliteit wat minder geschikt voor verlovingsringen die intensief gedragen zullen worden. Met een smaragd of saffier zit je dus in elk geval goed, want die kunnen tegen een stootje

Verlovingsring met saffier

De meest bekende verlovingsring met een saffier erin is ongetwijfeld die van Kate Middleton. Zij kreeg de ring van prins William, die hem op zijn beurt erfde van zijn moeder, prinses Diana. Naar verluidt koos Diana de ring zelf uit als verlovingsring – en gelijk had ze. Na diamant is saffier de hardste steen ter wereld. Saffieren geven hun drager innerlijke kracht, wijsheid en inzicht

Kate Ode Diana Verloving Ring 02

Verlovingsring met smaragd

Cleopatra was dan weer dolverliefd op de prachtige groene tinten van smaragd. Ze geloofde dat de bijzondere edelsteen – nog zeldzamer dan diamant – haar vruchtbaarheid, macht en eeuwige jeugd zou bezorgen. Belangrijk om te weten is dat bijna alle smaragden, in tegenstelling tot diamant, imperfecties of insluitsels bevatten, die best weleens zichtbaar kunnen (en mogen) zijn voor het blote oog. Hoe zuiverder de smaragd, hoe duurder je hem betaalt. Per karaat kost smaragd soms meer dan diamant.

Robijn (7)

Gekleurde diamanten

Tip: kun je niet kiezen tussen de prachtige kleur van een smaragd of saffier en de allesovertreffende hardheid van diamant? Een gekleurde diamant biedt de middenweg. Weet wel dat gekleurde diamanten zeldzamer zijn dan kleurloze diamanten en dat ze niet noodzakelijk duurder of goedkoper uitkomen dan andere edelstenen met een kleurtje. Onze experten vertellen je er graag meer over, dus kom gerust eens langs. 

Robijn (8)

Vind snel de perfecte verlovingsring

Vind je al die verschillende soorten stijlen en stenen wat overweldigend? Geen nood. De ring die je zoekt, ligt allang bij DE BRUYLOFT! We helpen hem graag uitzoeken. Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom en snuister alvast door (een deel van) onze collectie verlovingsringen met kleurstenen. Tot gauw! 

 

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
Pure Feelings Picture Id917725802 (1)
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Verliest jouw diamanten ring na een tijdje z’n glans? Geen zorgen, want er zijn heel wat manieren om je ring terug in topconditie te krijgen én houden.

Lees meer
The Bride Puts A Ring On The Grooms Finger And Holds A Bouquet In Her Picture Id1315852120
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Op zoek naar de perfecte trouwring voor je man? Er zijn wat dingen waarop je het best let tijdens je zoektocht. Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar.

Lees meer