• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Liever geen diamanten ring? Kies voor smaragd of saffier

Verlovingsringen met een witte diamant zijn het populairst, maar er bestaan ook heel wat andere edelstenen in tal van kleuren. Op zoek naar een originele verlovingsring? Ontdek waarom smaragd en saffier ideale alternatieven zijn voor diamant! 

Over edelstenen en halfedelstenen

Vroeger werden edelstenen die geen saffier, smaragd, robijn of diamant waren ook wel halfedelstenen genoemd. Vanwaar het onderscheid? Halfedelstenen zijn minder hard. Het zijn wel degelijk edelstenen, maar ze zijn door hun zachtere kwaliteit wat minder geschikt voor verlovingsringen die intensief gedragen zullen worden. Met een smaragd of saffier zit je dus in elk geval goed, want die kunnen tegen een stootje

Verlovingsring met saffier

De meest bekende verlovingsring met een saffier erin is ongetwijfeld die van Kate Middleton. Zij kreeg de ring van prins William, die hem op zijn beurt erfde van zijn moeder, prinses Diana. Naar verluidt koos Diana de ring zelf uit als verlovingsring – en gelijk had ze. Na diamant is saffier de hardste steen ter wereld. Saffieren geven hun drager innerlijke kracht, wijsheid en inzicht

Kate Ode Diana Verloving Ring 02

Verlovingsring met smaragd

Cleopatra was dan weer dolverliefd op de prachtige groene tinten van smaragd. Ze geloofde dat de bijzondere edelsteen – nog zeldzamer dan diamant – haar vruchtbaarheid, macht en eeuwige jeugd zou bezorgen. Belangrijk om te weten is dat bijna alle smaragden, in tegenstelling tot diamant, imperfecties of insluitsels bevatten, die best weleens zichtbaar kunnen (en mogen) zijn voor het blote oog. Hoe zuiverder de smaragd, hoe duurder je hem betaalt. Per karaat kost smaragd soms meer dan diamant.

Robijn (7)

Gekleurde diamanten

Tip: kun je niet kiezen tussen de prachtige kleur van een smaragd of saffier en de allesovertreffende hardheid van diamant? Een gekleurde diamant biedt de middenweg. Weet wel dat gekleurde diamanten zeldzamer zijn dan kleurloze diamanten en dat ze niet noodzakelijk duurder of goedkoper uitkomen dan andere edelstenen met een kleurtje. Onze experten vertellen je er graag meer over, dus kom gerust eens langs. 

Robijn (8)

Vind snel de perfecte verlovingsring

Vind je al die verschillende soorten stijlen en stenen wat overweldigend? Geen nood. De ring die je zoekt, ligt allang bij DE BRUYLOFT! We helpen hem graag uitzoeken. Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom en snuister alvast door (een deel van) onze collectie verlovingsringen met kleurstenen. Tot gauw! 

 

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer