Platina juwelen

Kies je voor een platina juweel, dan kies je voor kwaliteit. De vraag naar Platina is de voorbije jaren enorm gestegen. Klanten die wit gouden juwelen dragen, weten uit ervaring dat wit goud niet mooi wit blijft, deze zijn steeds voorzien van een rodhium laag (fijne finish laag) maar slijt af door het dragen. Dit kan uiteraard opnieuw gerhodineerd worden. Een platina juweel blijft daarin tegen steeds mooi en krast minder makkelijk waardoor er zo goed als geen onderhoud aan het juweel nodig is. In combinatie met diamanten krijg je een exclusieve en unieke stijl.

Platina wordt als een luxueus metaal bestempeld omwille van de mooie kleur, puurheid (geen rhodium) en een hoge hardheid d.w.z hoe harder het metaal, hoe minder krassen op uw juweel. Ondanks de hoge hardheid kan men platina steeds aanpassen, het kan altijd gebeuren dat de ring na enige tijd op maat dient gebracht te worden. Het is moeilijker dan goud, wat zachter is, maar het gaat.

Bij DE BRUYLOFT  zijn alle ringen in Platina 950 te verkrijgen. Bent u stapel op die ene ring, maar wordt hij niet in platina aangeboden? Aarzel niet ons te contacteren, wij maken een bestek voor u op.

PLATINA 600 / PLATINA 950 / PLATINA 950 RIVER

Een aantal jaren geleden lag de aankoopprijs van platina veel hoger dan deze van goud, maar doordat de waarde van goud de laatste jaren enorm gestegen is en deze van platina ietwat gedaald, zitten deze 2 metalen vandaag ongeveer op hetzelfde niveau. Toch blijft platina 950 duurder, het soortelijk gewicht ligt heel wat hoger en is heel wat moeilijker te bewerken. Op lange termijn zal het verschil in kost kleiner worden doordat er bij het opkuisen geen extra kosten zijn (opleggen finish laag rodhium bij witgoud).

Platina is perfect voor klanten die allergische reacties vertonen op verschillende metalen. Platina is vermengd met een zeer kleine hoeveelheid goud, u hoeft hiervoor niet te vrezen.

Wij bieden bij DE BRUYLOFT ook platina 600 aan wat een goed alternatief is voor witgoud 18 Kt. Hierin is iets minder platina in verwerkt waardoor een iets grijziger metaal is vergeleken met platina 950(wit). We raden dit vaak aan voor trouwringen omdat het duurzaam is en de prijzen hiervan zeer interessant zijn.

Vanaf november 2017 hebben we ook Platina 950 river, het witste platina ter wereld. Het is even hard als Platina 950, de overige 50% is hier niet enkel gemengd met goud maar  met verschillende metalen om de ring zo wit mogelijk te maken. Enkel te verkrijgen bij Acredo, een echte  primeur!