• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Stiekem de ringmaat meten van je geliefde? Komt goed!

Een sublieme verlovingsring kiezen is de eerste stap om van je huwelijksaanzoek een succes te maken. Maar hoe voorkom je dat de ring straks veel te groot of te klein blijkt, als het aanzoek een verrassing moet blijven? Lees snel onze tips om stiekem de ringmaat van je verloofde te meten. 

Leen’ een ring die ze al heeft

Veel mensen die twijfelen over de ringmaat, nemen gewoon een bestaande ring van hun partner mee naar de juwelier. Snuister op een onbewaakt moment eens door het juwelendoosje van je aanstaande en je komt vast wel een ring tegen die ze niet meteen zal missen. Let wel op dat je geen ring kiest die je partner om de middelvinger draagt, want de meeste mensen dragen hun verlovingsring het liefst om hun ringvinger.

Lees ook: Aan welke hand draag je je trouwring?

Pexels Jasmine Carter 888899 (1)

Maak een tekening

Riskeer je liever niet dat je partner merkt dat er een ring verdwenen is? Leg dan een van haar ringen op papier en traceer de omtrek aan de binnenkant. 

Ringmaat Meten Met Lineaal

Laat haar gewoon zelf de ringmaat meten

Deze tip is er een voor durvers, maar als het lukt, weet je wel exact wat de ringmaat van je verloofde is. Vraag aan een vriend of vriendin van je toekomstige om luidop te beweren dat zijn of haar vingers dunner zijn. Wedden dat het meetlintje razendsnel tevoorschijn komt?  

Ringmaat Opmeten

Wat als je de juiste ringmaat niet kunt ontdekken?

Als laatste redmiddel kun je nog een foto van haar handen tonen aan ons team. Honderd procent zekerheid geeft het niet, maar ons geoefende oog kan best goed inschatten welke ringmaat je aanstaande ongeveer heeft. 

Pexels Daria Shevtsova 1030885 (1) (1)

Enkele weetjes over de juiste ringmaat 

  • De vaakst voorkomende damesmaat is 50 / 52.
  • De vaakst voorkomende herenmaat is 60 / 62.
  • De dominante hand is vaak iets beter ontwikkeld en dus zwaarder dan de andere.
  • Bredere ringen zitten strakker aan dan smalle ringen. Er zit dus verschil in de maat.

 

Foute ringmaat gekozen? Geen zorgen! 

Ga bij twijfel voor een gemiddelde ringmaat. Aanpassingen zijn altijd mogelijk! Weet wel dat het moeilijk kan zijn om memoireringen, die rondom bezet zijn met stenen, verschillende maten kleiner of groter te maken. 

 

Onze collectie verlovingsringen bekijken

 

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
Pure Feelings Picture Id917725802 (1)
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Verliest jouw diamanten ring na een tijdje z’n glans? Geen zorgen, want er zijn heel wat manieren om je ring terug in topconditie te krijgen én houden.

Lees meer
The Bride Puts A Ring On The Grooms Finger And Holds A Bouquet In Her Picture Id1315852120
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Op zoek naar de perfecte trouwring voor je man? Er zijn wat dingen waarop je het best let tijdens je zoektocht. Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar.

Lees meer