• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Je gouden ring poetsen? Zo laat je hem weer glimmen als nieuw.

Een gouden verlovingsring of trouwring draag je voor de rest van je leven. Goud is dan ook niet toevallig een materiaal dat tegen een stootje kan. Begint je gouden ring er na een tijdje wat dof uit te zien? Geen nood. DE BRUYLOFT geeft je enkele handige tips om goud te poetsen als een pro!

Gouden ring poetsen

Een ring van geelgoud of roségoud doe je in een handomdraai weer glanzen als nieuw. Meer dan wat warm water en enkele druppels afwasmiddel heb je er zelfs niet voor nodig. Laat de ring een kwartiertje weken in een sopje en gebruik een zacht borsteltje (eventueel tandenborstel) om hem voorzichtig te reinigen. Daarna spoel je de ring af en wrijf je hem droog met een zachte doek. 

Opgelet met edelstenen!

Is je gouden ring bezet met diamant of een andere edelsteen? Poets de ring dan in water met een beetje afwasmiddel (haal hem er niet uit) en wees extra voorzichtig met het borsteltje om de steen niet te beschadigen. Wacht tot het water is afgekoeld voor je de ring eruit haalt om hem af te spoelen, want door plotselinge temperatuurverschillen kunnen edelstenen barsten.

Jewellery@2x

Wat met onderhoud van witgoud?

Een witgouden ring poets je net zoals een gewone gouden ring. Wat warm water met afwasmiddel erin volstaat. Witgoud vergt meestal wel iets meer zorg tijdens het dragen zelf. De meeste witgouden ringen zijn namelijk gerodineerd om ze extra te beschermen en hun kenmerkende witte glans te geven. Het laagje rodium is kwetsbaar: pas dus op met schuurmiddelen en ruwe oppervlakken. Bovendien reageert het niet zo goed op make-up, alcohol en andere corrosieve reinigingsmiddelen.

Tip! Draag je witgouden ring aan je linkerhand als je rechtshandig bent, of andersom. Dan blijft hij langer mooi.

Help, mijn witgouden ring wordt geel!

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft witgoud van nature eigenlijk een geelachtige schijn. Dat komt omdat het voor een groot deel bestaat uit geelgoud, waaraan andere metalen werden toegevoegd om het materiaal bewerkbaar te maken. Om toch een mooie witte glans te verkrijgen, brengen goudsmeden een wit laagje rodium aan. 

Begint je witgouden ring geel te worden? Dan is dat een teken dat het rodiumlaagje een beetje is afgesleten. Een perfect normaal fenomeen, dat meestal na enkele jaren optreedt en makkelijk op te lossen valt. Een witgouden ring kun je namelijk gewoon opnieuw laten rodineren

ClearingStone@2x

Laat je gouden ring poetsen door een specialist!

Je verlovingsring of trouwring laten schoonmaken, polijsten of opnieuw rodineren? We doen het graag voor jou! Kom dus gerust eens langs in onze showroom of maak een afspraak voor uitgebreid, geheel vrijblijvend advies.

Bekijk deze verlovingsringen

Acredo verlovingsringen: A-3101-1_W5_H_1_HEARTSARROWS Witgoud 14 kt. € 2.239
Acredo verlovingsringen: A-1165-5_E5_H_1_HEARTSARROWS Roségoud 14 kt. € 1.749
Acredo verlovingsringen: A-1485-1_WW9_H_1_DEFAULT Platina 950/- € 1.569
Acredo verlovingsringen: A-2058-4_GG5_H_1_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 1.559
Acredo memoireringen: A-2047-10_W5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 1.419
Acredo verlovingsringen: A-1635-2_G5_L_1_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 1.041
Acredo memoireringen: A-2046-62_G5_H_1_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 1.379
Acredo verlovingsringen: A-1488-1_W5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 769

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer