• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Tips voor het onderhoud van uw juwelen

Bij DE BRUYLOFT, heb je gekozen voor mooie en zeer persoonlijke juwelen. We wensen je hierbij veel leuke en onvergetelijke momenten toe met je individuele liefdessymbolen. Trouwringen en verlovingsringen zijn een van de meest gebruikte dagelijkse voorwerpen in het leven zoals dagelijkse handelingen en temperatuurinvloeden kunnen zorgen voor beschadigingen aan uw ring. Zo kan de oppervlakte van je trouwring veranderen. De matte afwerking wordt glanzender terwijl een glanzend oppervlak na verloop van tijd mat wordt. Afhankelijk van de kracht die op de ring ontstaat door een stoot. Ondanks een zorgvuldige behandeling, zijn deze min of meer uitgesproken. Niettemin: sporen van gebruik symboliseren de levende sporen van een partnerschap en maken uw trouwring / verlovingsring natuurlijk tot uw eigen juweel! Om u te helpen zo lang mogelijk van uw juwelen te genieten, helpt het om een paar basistips te volgen.

Uw juwelen dragen

Juwelen zijn aanwezig in hele speciale momenten in ons leven. Regelmatige verzorging en enkele voorzorgsmaatregelen worden daarom ten zeerste aanbevolen. Juwelen moeten altijd apart in een zacht sieradendoosje worden bewaard. Let bij het dragen op zo min mogelijk contact met cosmetica, dampen, vetten en oliën. Tijdens het sporten, zonnebaden, schoonmaken en in de sauna worden juwelen bij voorkeur niet gedragen om het oppervlak en de stenen te beschermen. Zorg voor een veilige opbergplaats.

 

Het onderhoud van uw juwelen

Jewellery@2x

Vuildeeltjes en andere resten kunnen gemakkelijk worden weg gewreven met een zachte doek.
Plaats uw juwelen van tijd tot tijd in een bad (warm tot heet water) met mild zeepsop. Spoel de sieraden daarna grondig af. Droog het af met een zachte doek. Gepolijste juwelen kunnen worden gepolijst met de meegeleverde polijstdoek. U kunt ook op matte oppervlakken werken met de meegeleverde Mateer-spons. Het is zo eenvoudig om uw individuele liefdesymbolen te reinigen van alle legeringen (goud, platina, palladium en zelfs roestvrij staal).

 

Het matteren van trouwringen

Matt@2x

Hou de ring stevig in uw hand om te kunnen matteren. Wrijf vervolgens voorzichtig met de matteer-spons in de richting van de gewenste matte bewerking. Waarschuwing: Gebruik de matteer-spons alleen als uw diamanten heeft afgeplakt, anders kunt u deze beschadigen.

 

De diamant

ClearingStone@2x
Diamanten zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Ze trekken echter vetten en oliën van cosmetische producten aan en moeten daarom regelmatig worden schoon gewreven met een vochtige, zachte doek.
Ze kunnen ook worden schoongemaakt onder stromend water met een zachte borstel. Het is vooral belangrijk om het vuil op de onderste facetten volledig te verwijderen.

Diamanten hebben de hoogste hardheid, wat betekent dat ze krasbestendig, maar niet schokbestendig zijn. Daarom moeten juwelen met diamanten afzonderlijk in de juwelendoos worden bewaard, dat wil zeggen gescheiden van elkaar.

 

Service

Polishing@2x
De professionele bijwerking
Van tijd tot tijd of voor een speciale gelegenheid, zoals de trouwdag, wordt een professionele onderhoudsbeurt aanbevolen. Hierdoor lijken uw individuele symbolen van de liefde weer als nieuw.
Bij DE BRUYLOFT ben je steeds welkom!

Ook interessant

P2
Tips & tricks

Van vintage tot ultra fijn: dit zijn de nieuwste trends voor trouwringen

Wanneer men zoekt naar ideëen of inspiratie in trouwringen zal je merken dat fijne trouwringen alsook vintage ringen vandaag erg populair zijn.  Ook als is het thema van je huwelijk niet meteen vintage, vaak vinden koppels dit gewoon mooi.  Ze zijn dan ook voor iedereen geschikt.

Lees meer
S3
Tips & tricks

Hoe bepaal je de prijs van een verlovingsring?

Lees meer
DeBruyloft Aan Welke Hand X2
Tips & tricks

Hoe was dat weer? Rechts of links? Aan welke hand draag je de trouwring …

Trouwringen, symbool van eeuwige liefde, loyaliteit en solidariteit, hebben wereldwijd een eeuwenlange traditie. Maar aan welke hand draag je de trouwring?

Lees meer