• Persoonlijke begeleiding
 • Duurzame materialen
 • Uniek en op maat
Tips & tricks

Trouw- en verlovingsringen: welke soort edelmetaal kies jij?

Een sublieme verlovingsring of de perfecte trouwringen uitzoeken is een heel avontuur. De meeste koppels weten vrij snel wat voor stijl ze mooi vinden, maar het soort materiaal of edelmetaal roept weleens vragen op. Ontdek wat je zeker moet weten! 

Wat zijn edelmetalen?

Edelmetalen zijn kostbare metalen die niet oxideren. Denk bijvoorbeeld aan goud en platina. Een edelmetaal blijft er met andere woorden altijd prachtig uitzien – al kan af en toe een poetsbeurt wel wonderen doen. Zilver en koper zijn ook edelmetalen, maar wat minder hoog in rang. Zilver slaat na een tijdje namelijk namelijk zwart uit en koper wordt groen. 

Ko

5 soorten edelmetalen voor ringen

Niet alle soorten edelmetalen zijn geschikt voor trouwringen of verlovingsringen, die je tenslotte je hele leven draagt. De meest populaire edelmetalen voor juwelen zijn:

 • Goud: het klassieke edelmetaal. Goud is heel kostbaar en van nature okergeel. In juwelen kom je goud tegen in drie varianten: 
  • geelgoud (een legering van goud, zilver en koper)
  • witgoud (een legering van goud, palladium, zilver en/of koper)
  • roségoud (een legering van goud met meer koper dan zilver). 
 • Platina: een van de hardste en ook duurste edelmetalen ter wereld. Platina is duurder en sterker dan goud. Het heeft een prachtige zilverwitte glans die nooit vervaagt. 
 • Palladium: een edelmetaal met een zilvergrijze kleur. Het dient vaak voor witgouden legeringen, maar de zuivere vorm van palladium is net zo goed geschikt voor ringen.  

Ko1

Wat is een legering?

Edelmetalen worden vaak gebruikt voor belangrijke sieraden zoals trouwringen en verlovingsringen, omdat ze letterlijk je leven lang meegaan. Maar toch kom je zelden een ring tegen die puur uit edelmetaal bestaat. Goud, nog steeds het populairste edelmetaal, is in zijn zuivere vorm bijvoorbeeld te zacht om te bewerken. Daarom maken goudsmeden er altijd een legering van. Platina en palladium kunnen wel in hun pure vorm worden gebruikt.

Robijn (16)

Vragen over edelmetalen? Stel ze aan onze experten!

Ben je op zoek naar de ideale verlovingsring of trouwringen? Heb je nog vragen over edelmetalen? Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom. Onze experten staan je met plezier uitgebreid te woord.

Ook interessant

Pexels Photo 984923
Tips & tricks

Moet een man ook een verlovingsring dragen?

Meer en meer mannen kiezen ervoor om een verlovingsring te dragen. Ze hebben daar elk hun eigen redenen voor, waarvan we er hier enkele op een rij zetten.

Lees meer
Cc1
Tips & tricks

Het verhaal van Chris en Philippe – DE BRUYLOFT

Chris vroeg zijn Philippe ten huwelijk met een horloge, maar ze bezegelden hun verbintenis met witgouden trouwringen van bij DE BRUYLOFT. Ontdek hun liefdesverhaal.

Lees meer
16
Tips & tricks

Wat met je trouwring als je partner overleden is?

Het kan lastig zijn om te beslissen wat je moet doen met je trouwring als je partner is overleden. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Lees meer