• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Van vintage tot ultra fijn: dit zijn de nieuwste trends voor trouwringen

Wanneer men zoekt naar ideëen of inspiratie in trouwringen zal je merken dat fijne trouwringen alsook vintage ringen vandaag erg populair zijn.  Ook als is het thema van je huwelijk niet meteen vintage, vaak vinden koppels dit gewoon mooi.  Ze zijn dan ook voor iedereen geschikt.

‘Vintage trouwringen’ kan je heel ruim interpreteren,

Als bijvoorbeeld echte oude ringen die opnieuw in hun originele staat worden gebracht.  Veel van deze ringen kennen reeds hun oorsprong in de periode tussen de jaren 1920 tot 1970.  Meestal worden ringen van dit type hersteld vanwege de waardevolle emotionele betekenis die ze met zich meedragen. Toch is door slijtage herstellen vaak niet mogelijk, ze moeten immers opnieuw een leven lang meegaan.

Om alsnog het gevoel van het oude vast te houden, maken we vandaag nieuwe modellen.  Die zien er niet altijd gelijkaardig uit, maar door het toevoegen van fijne details hebben ze toch dat antieke of vintage gevoel meegekregen.

“Nieuwe vintage is vintage in een nieuw jasje, met hedendaagse kwaliteiten”
Sylvie

P1

Wat is typerend voor een vintage ring, dit zijn de meest voorkomende stijl kenmerken.

  1. milgrain afwerking of parelvoeg als accent
  2. golvende ring ontwerpen, een speels effect
  3. oude of klassieke diamantvormen zoals baguette slijpvorm of pear slijpvorm

Milgrain afwerking of parelvoeg

Het meest typerende kenmerk aan vintage trouwringen zijn toch de milgrain of parelvoeg accenten. Dit kent zijn onstaan als ‘diamant van de arme man’. Het was een toevoeging in ringen om diamant op een goedkope manier te vervangen. Later groeide dit uit als accent, een effect dat vandaag in veel verschillende vormen terugkeerd bij vintage trouwringen.  Milgrain beschrijft een parelpatroon op trouwringen dat lijkt op duizend kralen die aan elkaar zijn geschroefd. Het patroon is gemaakt met een speciaal gereedschap, het milgrain-wiel.  Bij DE BRUYLOFT kan je de parelvoeg zelf bepalen in grootte.  Wil je meer dan één parelvoeg?  Perfect mogelijk !

Bekijk onze vintage trouwringen

P3

Golvende ring ontwerpen, een speels effect

Heren vintage trouwringen zijn meestal rechtlijning, dames vintage trouwringen variëren enorm.  Men maakt gebruik van verschillende groottes van diamanten waardoor je een speels effect krijgt, dit kan met ronde, vierkant, rechthoekig diamanten/kleurstenen zijn.  Ook verfijnde organische krulvormen en geometrische lijnen geven een vintage gevoel aan een prachtige set trouwringen.  Hou je van speelse, fijne, niet-strakke romantische trouwringen ? Dan is deze stijl van trouwringen zeker iets voor jou !

Zag je een ring op pinterest en dit is voor jou ‘de ring’? Maak online een afspraak en kom  vrijblijvend bij langs. Je kan je wensen bespreken met onze goudsmid en wie weet komt zo je unieke ring wel terecht aan jouw hand.

Bekijk alles kan met 3D-technologie

P4

Vintage diamantvormen, baguette slijpvorm (rechthoekig) of pear slijpvorm (druppel)

Het baguette slijpsel ontstond in de Art Deco periode in de jaren ’20, waar de bijzondere lijnen en symmetrie erg populair waren.  De baguette schittert minder in vergelijking met een ronde diamant, maar de helderheid is enorm.  De trouwring kan bezet zijn met 1 baguette diamant of een baguette memoire ring is perfect mogelijk.  Het geeft jullie trouwringen een unieke uitstraling !

Bekijk deze trouwringen op onze website

P5

Wil je graag eens vrijblijvend langskomen?

Je kan online een afspraak maken of je kan ons contacteren via facebook, telefoon en mail.

Ook interessant

S3
Tips & tricks

Hoe bepaal je de prijs van een verlovingsring?

Lees meer
DeBruyloft Aan Welke Hand X2
Tips & tricks

Hoe was dat weer? Rechts of links? Aan welke hand draag je de trouwring …

Trouwringen, symbool van eeuwige liefde, loyaliteit en solidariteit, hebben wereldwijd een eeuwenlange traditie. Maar aan welke hand draag je de trouwring?

Lees meer
DeBruyloft Onderhoud
Tips & tricks

Tips voor het onderhoud van uw juwelen

Bij DE BRUYLOFT, heb je gekozen voor mooie en zeer persoonlijke juwelen. We wensen je hierbij veel leuke en onvergetelijke momenten toe met je individuele liefdessymbolen.

Lees meer