• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Van vintage tot ultra fijn: dit zijn de nieuwste trends voor trouwringen

Ben je op zoek naar de perfecte trouwringen en reuzebenieuwd naar de laatste trends? Vandaag zijn vooral fijne trouwringen en vintage trouwringen erg populair. Ze zijn dan ook voor bijna iedereen geschikt, zelfs als je trouwfeest geen vintage-thema heeft.

Wat zijn vintage trouwringen?

‘Vintage’ trouwringen zijn vaak oude, kostbare ringen die werden hersteld of schoongemaakt om ze terug in hun originele staat te brengen. Meestal gaat het om ringen die ergens tussen 1920 en 1980 werden gemaakt en die een emotionele waarde met zich meedragen. 

Jammer genoeg is het door slijtage niet altijd mogelijk om een vintage ring te herstellen, of toch niet in die mate dat de ring opnieuw een leven lang kan meegaan. Voor koppels die toch graag vasthouden aan de stijlen van weleer, maken we wel graag speciale, nieuwe modellen. Deze trouwringen zien er misschien niet altijd precies hetzelfde uit als de vintage ringen waarop ze geïnspireerd zijn, maar door het toevoegen van fijne details hebben ze toch dat antieke of vintage gevoel waar meer en meer mensen naar op zoek op zijn.

 

“Nieuwe vintage is vintage in een nieuw jasje, met hedendaagse kwaliteiten”
Sylvie

P1

De 3 ultieme stijlkenmerken van een vintage ring

  1. Milgrain afwerking of parelvoeg als accent
  2. Golvende ringontwerpen, met een speels effect
  3. Klassieke geslepen diamant (baguette of peer)

Milgrain afwerking of parelvoeg

Het meest typerende aan vintage trouwringen is de milgrain-afwerking, ook gekend als parelvoegaccenten. Vroeger werd milgrain ook wel ‘diamant van de arme man’ genoemd, omdat de parelaccenten het effect van kleine diamantenrijen op een goedkope manier imiteerde. Dankzij een speciaal gereedschap, het milgrain-wiel, lijkt het alsof duizend miniatuurkralen aan elkaar werden gesmeed. Milgrain groeide al snel uit tot een populair accent, dat ook vandaag nog in veel verschillende vormen terugkeert bij vintage trouwringen. 

Bij DE BRUYLOFT kun je trouwens helemaal zelf de grootte van de parelvoeg in je trouwringen kiezen. Wil je meer dan één parelvoeg? Ook dat kan perfect!

Bekijk onze vintage trouwringen

P3

Golvende trouwingen met een speels effect

Voor de heren zijn vintage trouwringen meestal rechtlijnig. Voor de dames varieert het aanbod enorm. Sommige ontwerpen gebruiken verschillende groottes van diamanten, zodat je een speels effect krijgt. De diamanten op zich kunnen dan weer rond, vierkant, rechthoekig, … zijn en verschillende kleuren hebben. Ook verfijnde organische krulvormen en geometrische lijnen geven een vintage gevoel aan een prachtige set trouwringen. Hou je van speelse, fijne, niet-strakke romantische trouwringen? Dan zit je met een vintage set zeker goed. 

Bekijk alles kan met 3D-technologie

P4

Vintage diamantvormen, baguette-slijpvorm (rechthoekig) of peer-slijpvorm (druppel)

De baguetteslijpvorm ontstond in de art-decoperiode in de jaren twintig, toen bijzondere lijnen en symmetrie erg populair waren. Een baguette-geslepen diamant schittert minder in vergelijking met een ronde diamant, maar de helderheid is enorm. Je kunt een trouwring gerust laten bezetten met één baguette-diamant of voor een baguette-memoire-ring kiezen. De unieke uitstraling is alvast gegarandeerd!

Bekijk deze trouwringen op onze website

P5

Wil je graag eens vrijblijvend langskomen?

Maak nu een afspraak voor je vintage trouwringen

Zag je onlangs een ring, bijvoorbeeld op Pinterest, en is dat dé trouwring voor jou of je geliefde? Of heb je misschien een vintage trouwring die je graag wil laten herstellen? Maak online een afspraak en kom vrijblijvend langs bij De Bruyloft. Onze goudsmid bespreekt met plezier je wensen en mogelijkheden, al dan niet met behulp van 3D-technologie. Tot binnenkort!

Heb je nog vragen voor ons? Neem gerust contact op.  

 

Ook interessant

Prachtige smaragden ringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Smoorverliefd op de smaragd? Ontdek onze ringen

Lees meer
Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een set prachtige gouden trouwringen, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Trouwringen samenvoegen na overlijden: een herdenkingsjuweel voor altijd.

Lees meer