• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Wat is een memoirering of alliance-ring? Symboliek troef!

Een memoirering (ook wel alliance-ring of eternity-ring genoemd) draag je voor het leven. Maar dat niet alleen. Je leven zit ook in de ring vervat! Elke steen staat voor een bijzonder moment dat je koestert. Zo draag je je belangrijkste herinneringen altijd dicht bij je. Wil jij jezelf, je vrouwlief, mama, zus of beste vriendin graag verwennen met een memoirering? Lees dan zeker verder.

Robijn (11)

 

Hoe ziet een memoirering eruit?

Omdat ze zo persoonlijk zijn, bestaan memoireringen in veel verschillende uitvoeringen. Wel hebben alle memoiringen naast elkaar geplaatste steentjes van allemaal dezelfde grootte. Dat is belangrijk, want de vloeiende lijn van de stenen staat symbool voor onophoudelijke liefde

Een memoirering heeft minstens drie stenen, maar kan ook volledig rondom met stenen bezet zijn. De meeste mensen kiezen echter voor een ring die maximaal voor de helft met stenen wordt bezet, zodat het risico op slijtage van de steentjes miniem is.

Robijn (12)

Een steen voor elk speciaal moment

Voor elk bijzonder moment kun je een steen laten bijplaatsen in de memoirering. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere huwelijksverjaardag, de geboorte van een kind of kleinkind, een grote reis die jullie maakten … maar ook aan struikelblokken die jullie samen overwonnen. 

De meeste mensen kiezen voor kleurloze diamantjes in een memoirering, maar dat is zeker geen verplichting. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geboortesteen of een kleur die voor jullie een speciale betekenis draagt?

Wist je trouwens dat elke edelsteen zijn unieke symboliek heeft?

Robijn (13)

Memoirering als trouwring

Veel vrouwen dragen hun memoirering samen met hun verlovingsring of trouwring. Maar je kunt een memoirering ook gerust als trouwring dragen. In dat geval kiezen veel koppels voor een memoirering die al zijn steentjes al heeft. Toch kan er ook dan een welbepaalde symboliek schuilgaan achter de stenen (bijvoorbeeld een steentje voor elk jaar dat het koppel elkaar kende voor het trouwde).

Wil je graag langskomen om de memoire ringen te ontdekken, u bent van harte welkom bij DE BRUYLOFT.

Bekijk de collectie memoire ringen

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer