• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Yes, dit zijn dé 5 trends in verlovingsringen voor 2022!

Ben je op zoek naar een stijlvolle verlovingsring die je verloofde ook na vele jaren huwelijk nog altijd fier zal dragen? We verklappen je graag wat de trends in verlovingsringen zullen zijn in 2022. En wees gerust: ze zullen de tand des tijds moeiteloos doorstaan. Volg even mee!

Robijn (9)

1. Fijne verlovingsringen

In 2021 waren fijne verlovingsringen al erg in trek en de trend zal zich in 2022 voortzetten. Het idee is dat er later een fijne trouwring bij wordt aangeschoven en dat de ringen samen een elegant geheel vormen. Meestal is een fijne verlovingsring een solitair met één diamant. De bijbehorende trouwring is gewoonlijk een fijne memoirering. Maar liefst de helft van de toekomstige bruiden kiest resoluut voor deze combinatie!

Zorg er bij deze trend wel voor dat je kiest voor vakmanschap. Omdat fijne verlovingsringen slechts enkele millimeter dik zijn, zijn ze kwetsbaar voor vervormingen. Een stevige legering is daarom extra belangrijk.

5

2. Size doesn’t matter!

Vroeger zochten mannen vooral een verlovingsring uit met een zo groot mogelijke diamant (zoveel mogelijk karaat), maar in 2022 primeert … kwaliteit! De pure, sprankelende schittering van de steen steelt de show. Daarnaast is het materiaal van de ring weer extra belangrijk. De meeste koppeltjes gaan voor een kwalitatieve legering van 18 karaat goud of kiezen bewust voor de helderwitte kleur van platina 950, die nooit vervaagt.

3. Verlovingsringen met een kleursteen

Vorig jaar waren kleurstenen al in opmars en ook in 2022 behoren ze tot de opvallendste trends in verlovingsringen. Kleurstenen vind je in alle mogelijke tinten, zodat ze perfect bij de huidskleur, haarkleur of kleur ogen van je verloofde passen. Let wel op dat je kiest voor een edelsteen die sterk genoeg is om een leven lang mee te gaan.

Robijn (8)

 

4. Originele verlovingsring (met een bijzondere betekenis)

Uiteraard zijn al onze verlovingsringen origineel – elke edelsteen is uniek – maar je huwelijksaanzoek wordt nog specialer met een ring die heel specifiek bij jóúw verloofde past. Denk aan een ring met alexandriet voor een aanstaande bruid die Alexandra heet, of een diamant die exact 0.91 karaat weegt als je geliefde in 1991 geboren is. Een bijzondere gravure maakt het plaatje compleet.

5. Verlovingsringen voor heren

De zegelring die bij je opa aan zijn pink prijkte, is helemaal terug! Maar in 2022 dragen heren dit type ring vooral als ‘statement piece’ aan de ringvinger, of ze krijgen hem cadeau in een strakke uitvoering met een originele gravure. De ideale verlovingsring, dus, om hém een aanzoek te doen. Waar wacht je nog op?

Bekijk deze verlovingsringen

Acredo verlovingsringen: A-1488-11_R5_H_1_DEFAULT Roodgoud 14 kt. € 1.269
De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak
Acredo verlovingsringen: A-2098-12_G5_H_1_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 689
Acredo verlovingsringen: A-2055-115_RR5_H_1_DEFAULT Roodgoud 14 kt. € 849
De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak
De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak
Acredo verlovingsringen: A-1260-1_W5_H_1_HEARTSARROWS Platina 950/- € 7.349
De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer