• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Een ring voor Valentijn … vraagt om een robijn!

Rood is de kleur van de liefde. Geen wonder dus dat veel mannen rond deze periode op zoek zijn naar een prachtige robijn om hun geliefde op Valentijn mee te verrassen. Ontdek snel meer over deze bijzondere edelsteen!

Robijn (1)

 

De betekenis van robijn

Al sinds de oudheid is de robijn een van de meest felbegeerde edelstenen op aarde. De Grieken en Romeinen waren er dol op, en ook onze koningin Mathilde draagt fier haar prachtige verlovingsring met een centrale robijn. Robijnen zouden magische krachten hebben die het hart sterker maken en liefde en nieuw leven helpen doorgeven. 

Steen die tegen een stootje kan

Wist je dat robijn de op één na hardste edelsteen ter wereld is? Alleen diamant is nog harder. Je robijnen ring zal dus niet snel dof uitslaan of krasjes vertonen.

Robijn (5)Ring met robijn kopen? 4 tips van de expert!

Net zoals bij diamanten beoordelen juweliers robijnen op basis van de vier C’s: carat (karaat), colour (kleur), clarity (zuiverheid) en cut (slijpvorm). 

1. Koop ‘m gerust wat groter

Robijnen wegen meer dan diamanten, maar zijn goedkoper. Zo is een robijn van 1 karaat een stukje groter dan een diamant van 1 karaat, terwijl je er minder voor betaalt. 

2. Vurig rood is het populairst

Robijnen variëren in kleur van rozig rood tot vuurrood en zelfs paars. Vurig karmijnrood is het populairst, maar ook het duurst.

3. Ga zo zuiver als het kan

In tegenstelling tot sommige diamanten, zijn robijnen zelden of nooit volledig zuiver. Bijna elke robijn bevat imperfecties (insluitingen), maar bij de allermooiste robijnen zijn die niet zichtbaar met het blote oog.

4. Dé slijpvorm bestaat niet

In theorie zijn alle slijpvormen voor robijnen mogelijk, maar in de praktijk hangt veel af van de imperfecties in de steen. In elk geval heeft een uitstekend geslepen robijn een opvallend mooie schittering, terwijl een minder goed geslepen steen minder levendigheid uitstraalt. 

Robijn (6)

Ring met een hart voor Valentijn

Tip: verras je geliefde met een hartvormige robijn! Ontdek de mogelijkheden in onze showroom of maak snel een afspraak om je eigen ringontwerp met ons te bespreken.  

 

Ook interessant

Prachtige smaragden ringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Smoorverliefd op de smaragd? Ontdek onze ringen

Lees meer
Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een set prachtige gouden trouwringen, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Trouwringen samenvoegen na overlijden: een herdenkingsjuweel voor altijd.

Lees meer