• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Kun je je trouwring groter laten maken?

Wat als je na jaren huwelijksgeluk – liefde gaat nog altijd voor een groot deel door de maag – begint te merken dat je trouwring toch wel wat hard om je vinger begint te spannen? Geen zorgen. Je kunt je trouwring groter laten maken, maar speel wel op zeker en laat het over aan een expert.

Je trouwring laten vergroten

Test regelmatig of je je trouwring nog vlot kunt uitdoen en wacht niet te lang om je trouwring een maatje groter te laten maken. Zo voorkom je dat je je ring ooit, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, moet laten stukknippen! 

Finger Size Picture Id1159324741

Ring vergroten met of zonder zaagsnede

Om een trouwring te vergroten, zaagt onze goudsmid de ring open en voegt hij er een stukje goud of ander edelmetaal aan toe. Omdat hij hiervoor speciaal gereedschap gebruikt, is de zaagsnede achteraf zo goed als onzichtbaar. Onze goudsmid let er ook op dat de ring niet breekbaar wordt door het zagen en het vergroten – dit goed doen, vraagt om bijzondere expertise. 

Sommige herenringen kunnen we bij DE BRUYLOFT vergroten door het materiaal op te warmen en lichtjes uit te rekken. Er is dan geen zaagwerk nodig en kwaliteitsverlies is volstrekt onmogelijk.

Goldsmith At Work Picture Id984743604 (1)

Hardmetalen trouwring? Zet je schrap!

Wist je dat trouwringen van goud of platina veel gemakkelijker te vergroten zijn dan goedkopere hardmetalen alternatieven zoals titanium of zwart staal? Voor zulke ringen heb je mogelijk tot een halve dag nodig om ze met een diamantzaagje van je vinger te krijgen!

Trouwring met ruwe textuur

Jammer genoeg is niet elke ring even subtiel (onzichtbaar) te vergroten. Gladde ringen vormen meestal geen probleem, maar ringen met een ruwere textuur zoals organische trouwringen of veel handgemaakte ringen, vragen om een getrainde hand. Bij DE BRUYLOFT kun je alvast rekenen op een zeer ervaren goudsmid die jouw trouwring met de grootste zorg voor details zal vergroten. 

Robijn (22) (1)

Trouwring met gravure

Bij het vergroten van een trouwring wordt een eventuele gravure mogelijk beschadigd, maar geen zorgen: dit is zeker niet altijd het geval. Bovendien kan de inscriptie gewoonlijk wel bijgewerkt of vervangen worden. Misschien is dit wel de gelegenheid om voor een bijzondere gravure te kiezen, die jullie trouwringen nog unieker maakt? 

Robijn (24) (1)

Trouwring met steentjes

Koos je voor een trouwring met steentjes, bijvoorbeeld een memoirering? Dat maakt vergroten wat moeilijker en daarom iets duurder. De kans bestaat namelijk dat er steentjes loskomen, die opnieuw op hun plek moeten worden gezet. Maar ook als er geen steentjes uit de ring zijn gevallen, kijkt onze goudsmid het zetwerk preventief na voor je je ring weer mee naar huis neemt. 

Robijn (25) (1)

Hoe je ringmaat meten?

Hoewel je trouwring groter (of kleiner) maken meestal geen probleem hoeft te zijn, is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om je trouwring meteen in de juiste maat te kiezen.

DE BRUYLOFT helpt je graag!

Laat je ringmaat opmeten in onze winkel of neem een bestaande ring mee die zeker goed past, stel dat je vingers wat gezwollen zijn door medische redenen of door het warme weer. Tot binnenkort in onze showroom!

Moet de trouwring een verrassing blijven voor je partner? Ontdek dan zeker onze tips om stiekem de ringmaat van je verloofde te meten

 

Bekijk alle trouwringen

 

Ook interessant

Close Up Photo Of Handsome Young Man Is Kissing His Beloved Cute In Picture Id1038632728
Tips & tricks

Verlovingsring met gekleurde diamant? Ga ervoor!

Wat maakt een verlovingsring met een gekleurde diamant nu precies zo bijzonder? Lees snel meer.

Lees meer
Robijn (63)
Tips & tricks

Wat is een briljant? Ontdek het verschil met diamant

Lees meer
Hands Of A Just Married Couple With The Wedding Rings Picture Id1215684502
Tips & tricks

Met originele trouwringen blijft unieke liefde eeuwig schitteren

Op zoek naar originele trouwringen om eindelijk ‘ja’ te zeggen tegen elkaar? Ontdek hoe DE BRUYLOFT jullie trouwringen uniek maakt.

Lees meer