Onze kwaliteit

Onze hoge eisen

Bij DE BRUYLOFT worden traditie en vernieuwing verbonden met blijvende en waardevolle kwaliteitsnormen. Ieder detail van uw sieraad is hiervan getuige.

U kan online verlovingsringen kopen waarbij elk model in verschillende metalen en met diverse groottes van diamant kan verkregen worden. Slechts een gedeelte van onze ruime collectie vind u online. In onze winkel te Lokeren hebben we meer diverse stijlen en collecties. Dit ook in verschillende prijscategorieën.

Wij hechten veel waarde aan een intensieve en eerlijke adviesgeving. Door steeds bijscholing te volgen zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Onze producten worden uitsluitend gefabriceerd bij Egf Manufaktur in Pforzheim, Duitsland, een internationaal top bedrijf wat betreft de productie van sieraden. Vanwege deze kwaliteit zonder compromis kreeg Egf als eerste trouwringenproducent het kwaliteitscertificaat van het Schmucktechnologische Institut van de Hogeschool Pforzheim. Deze kwaliteit is ook te danken aan de meer dan 80-jarige ervaring en traditie van Egf.

Profielen die aangenaam te dragen zijn

Het profiel is de dwarsdoorsnee van een ring. Deze kan recht zijn, licht of sterk gewelfd of met een naar binnen getrokken profiel, of een combinatie van dit alles.

Belangrijk voor het draaggevoel van een ring is dat de binnen- en de buitenkant en de zijkanten perfect in elkaar vloeien.

Dit is een wiskundig gegeven en onze gediplomeerde ontwerpers zijn met dit ingewikkelde thema bezig om uiteindelijk de absoluut harmonische en zelfs ook buitengewone vormen te vinden, die bij het dagelijks dragen comfortabel aanvoelen.

Onze legeringen

De  productie werkt met het Best-Class principe. Meer dan 30 edelmetalen worden gesmolten en verwerkt.
De gieterij is een bijzondere werkplaats. Hier worden de bestanddelen van een legering onder grote hitte gesmolten. Onze medewerkers in de gieterij zijn niet alleen enthousiast aan het werk, maar bovendien ook vindingrijk.
Bij DE BRUYLOFT vindt u legeringen van goud over palladium tot platina. Sinds kort bieden wij ook het buitengewoon waardevolle Platina River aan.
Goud wordt gelegeerd in de kleuren geel, wit, grijs, rose, rood en groen. Sommige legeringen zijn gepatenteerd.
Platina River is bijzonder helder wit en bezit een aandeel aan edelmetalen van 97,3%, dus nog meer dan platina, en is bovendien anti-allergisch.

De betovering van diamanten

Wij zijn dol op diamanten. De koning van de edelstenen krijgt van ons extra belangstelling.

Diamanten worden internationaal gehandeld. Uit dit omvangrijk aanbod zoeken wij voor uw sieraden de beste stenen uit. Iedere steen wordt in de fabriek van EGF uitvoerig gecontroleerd voordat hij de productie in gaat. Dat is veel werk, want zij verwerken honderdduizenden diamanten per jaar.

Wat betreft de kleur (colour) kiezen zij alleen maar fijn of fijnst wit. Wij nemen alleen maar diamanten die, door een 10-voudige loep bezien, kleine, heel kleine of niet zichtbare insluitsels vertonen (clarity). Dat is het topsegment in diamanten en dat ook nog tegen een scherpe prijs.

Alle diamanten vanaf 0,3 ct worden met certificaat geleverd. En aangezien certificaat niet gelijk is aan certificaat en wij zekerheid willen hebben niet alleen voor ons, maar ook voor u, betrekken wij de certificaten van gerenommeerde internationale instituten zoals GIA, IGI en HRD.

Wat het slijpsel betreft, daar kennen wij geen enkel compromis. Het slijpsel is immers de factor waardoor de diamant het magische fonkelen en schitteren ontvouwt. In onze webshop hebben alle diamanten boven 0,3 ct Hearts & Arrows. Slechts 1% van alle geslepen diamanten hebben dit bijzondere kenmerk van absolute perfectie.

Toegewijd aan duurzaamheid

Alle ringen in onze webshop leggen de nadruk op compromisloze kwaliteit en zijn toegewijd aan duurzaamheid. Egf Manufaktur is lid van de RJC sinds 2015 met lidnummer 0000 0865. Bovendien voldoet het aan de RJC Chain of Custody standaard – een niet-verplichtende standaard voor leden.

Verzeker u ervan dat uw toekomst samen begint met een goed en gerust gevoel.

Made in Germany en met liefde

Gedurende het “making of” gaat een sieraad door vele bedreven handen. Iedere stap wordt gedaan door vakmensen, te beginnen bij de gieterij, dan het afdraaien van de ringen, het werk van goudsmeden en zetters en tot slot het afwerken en polijsten.

In het jaar 1767 werd de sieraden industrie in Pforzheim opgericht door de Markgraaf van Baden. Sinds die tijd is Pforzheim de stad voor de specialisten in het maken van sieraden en uurwerken. Mede door de scholen hiervoor, Goldschmiede- und Uhrmacherschule, vinden wij hier vakbekwame specialisten wat betreft techniek en design, die met veel enthousiasme en liefde voor het product aan het werk zijn.

Door de combinatie van handwerk en techniek zijn zij in staat door effectiefve werkprocessen de daardoor ontstane aantrekkelijke prijzen aan u door te geven.

Made in Germany wil zeggen: betrouwbaarheid en hoogwaardig design.

Offerte vragen