• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over onze sieraden of over onze service? Dan vind je hier waarschijnlijk het antwoord. Uiteraard ben je ook altijd welkom in onze winkel waar we je persoonlijk te woord staan.

Hoeveel karaat is witgoud?

Hoeveel karaat een (wit)gouden ring is, hangt af van de hoeveelheid puur goud die erin is verwerkt. Zo bestaat een witgouden ring van 18 karaat voor 75 procent uit puur goud. Een geelgouden ring van 18 karaat bevat eveneens voor 75 procent puur goud. Een juweel gemaakt uit 14 Karaat bevat dan weer 58 procent goud.

Opgelet: karaat in goud is niet hetzelfde als karaat in diamant. In goud drukt karaat de zuiverheid van het edelmetaal uit. Bij diamant zegt karaat iets over het gewicht van de steen.

Hoe wordt witgoud gemaakt?

Witgoud wordt gemaakt door een hoeveelheid puur goud te nemen en er een hoeveelheid palladium, zilver aan toe te voegen. Het materiaal dat door die combinatie ontstaat, noemen we een legering. Witgoud is altijd een legering, want in de natuur komt enkel puur geel goud voor. Dat heeft een okergele kleur en is zonder de toevoeging van andere edelmetalen te zacht om sieraden van te maken.

Hoe herken je witgoud?

Witgoud lijkt op het eerste gezicht sterk op platina en ook wel wat op zilver. Toch voelt een witgouden ring veel kwalitatiever aan dan een zilveren ring. Zilver zal na een tijdje verbuigen en verkleuren.

Een ring uit platina heeft dan weer een iets grijziger oppervlak dan een witgouden ring en weegt nog meer, dit door een hoger soortelijk gewicht. Bij DE BRUYLOFT vind je extra wit platina (river platina) dat niet te onderscheiden is van witgoud en dat zijn kleur voor altijd zal behouden.

Is witgoud duurder dan geelgoud?

Een ring van kwalitatief witgoud is iets duurder dan dezelfde ring van geelgoud. Dat komt door het palladium dat edelsmeden toevoegen aan het goud om witgoud te verkrijgen. Geelgoud bevat daarentegen geen palladium. Het is een mengeling van puur goud, koper en zilver (dat altijd goedkoper is dan palladium). Witgoud dat wordt gelegeerd met mangaan zal eveneens niet duurder zijn, maar krijgt na een tijdje wel een geelachtige schijn.

Wat is witgoud?

Witgoud is altijd een legering. Dat wil zeggen: een samenstelling van puur goud — dat van nature een gele kleur heeft — en witte edelmetalen zoals palladium en zilver (soms ook koper). De toevoeging van andere edelmetalen is enerzijds nodig om de mooie witte kleur te bekomen en anderzijds omdat puur goud te zacht is om sieraden van te maken.

Aan welke hand draag je je trouwring als man of vrouw?

Wanneer men zich de vraag stelt aan welke hand je de trouwring moet dragen moeten de meeste mensen zich het antwoord schuldig blijven. Vroeger werd het antwoord hier vaak voor in religieuze kring gevonden, toch is het zo dat hier steeds minder rekening wordt met gehouden en mensen vandaag liever hun trouwring dragen aan de hand die ze het meeste comfortabel vinden. Men kiest meestal bewust voor hun niet-dominante hand omdat de ring dan langer mooi blijft of omdat de ring hierbij niet ‘in de weg’ zit.  Het linkerhand is hierdoor het vaakst gekozen.  Wat vooral telt is het symbool van verbondenheid dat in jullie trouwringen vervat zit.

Hoeveel weegt een trouwring?

De meeste trouwringen wegen zo’n 3 a 5 gram. Maar hoeveel een trouwring weegt, is eigenlijk niet zo belangrijk. Je kijkt beter naar het aantal karaat, want dat geeft aan hoeveel zuiver goud er precies in de ring verwerkt zit. Dit heeft ook effect op de duurzaamheid van de ringen. Opgelet! Het aantal karaat in goud is niet hetzelfde als het aantal karaat in diamant. In de wereld van diamanten drukt karaat wel degelijk het gewicht van de diamant uit: een steen van 1 karaat weegt 0,2 gram.

Aan welke hand moet je je trouwring dragen?

Aan welke hand je je trouwring draagt, kies je – wat ons betreft – helemaal zelf! Ben je toch benieuwd naar de traditie die hiermee gepaard gaat? Veel hangt af van religie. In België dragen koppels die katholiek zijn, hun trouwring meestal links. In een protestants huwelijk wordt de trouwring doorgaans rechts gedragen. Maar er zijn ook verschillen per regio. Zo dragen katholieke bruidsparen hun ringen in Vlaams-Brabant en Antwerpen gewoonlijk aan de rechterhand, de rest van Vlaanderen links. Ben je moslim? Binnen de islam, zo stelt de koran, wordt de trouwring aan de rechterhand gedragen. Meer en meer koppels verkiezen echter om de tradities op hun eigen manier in te vullen. Zij dragen hun trouwring links, om uiteenlopende redenen die veelal persoonlijk zijn.

Hoeveel karaat diamant moet een verlovingsring hebben?

“Hoe groter de diamant, hoe groter de liefde”, zouden velen denken. Toch is niet enkel de grootte belangrijk als het over een edelsteen gaat, heel wat andere factoren zullen er mee voor zorgen dat jou diamant een uitzonderlijke schittering bezit. Veel hangt af van de persoonlijke stijl van je verloofde en van de grootte van haar (of zijn) handen. Bij DE BRUYLOFT kiest men gemiddeld 0.5 Ct voor een verlovingring met diamant. De steen is dan, als hij rond geslepen is 5 millimeter diameter. Hoe meer karaat, hoe zwaarder en groter de diamant die je koopt. 1 Ct is een magisch getal, dit is het summum voor de ideale verlovingsring. Goed om te weten: vanaf 1 karaat stijgt de prijs van een diamant exponentieel. Wist je trouwens ook dat een verlovingsring niet noodzakelijk een diamant hoeft te hebben? Andere edelstenen zoals saffier, smaragd en robijn zijn ook geschikt voor verlovingsringen en al net zo prachtig!

Waar een verlovingsring kopen?

Weet je niet waar een verlovingsring te kopen? Kom gerust eens langs bij DE BRUYLOFT in Lokeren omdat we niet enkel een enorme keuze aanbieden, we laten je ook kiezen in persoonlijke voorkeur en vinden het erg belangrijk dat je weet wat je koopt. Er wordt dus best wat tijd uit getrokken om de juiste informatie en kennis door te geven. Maak bij voorkeur een afspraak, zodat we je zeker persoonlijk kunnen begeleiden. DE BRUYLOFT begrijpt dat een verlovingsring kopen geen eenvoudige opdracht is. Maar dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies waarop je moet letten bij het kopen van een verlovingsring, zodat je huwelijksaanzoek straks perfect wordt! Je kunt bij ons trouwens ook je ring zelf ontwerpen.

Hoe duur moet een verlovingsring zijn?

Hoe duur een verlovingsring moet zijn, kies je helemaal zelf uiteraard. Bij DE BRUYLOFT merken we dat heel wat verlovingsringen een budget halen van ongeveer een maandloon, soms zelfs 2 of meer. Vooral belangrijk is de belofte van jullie mooie toekomst samen, die in de verlovingsring vervat zit. Kies dus een verlovingsring die past bij jullie stijl als koppel, en natuurlijk ook bij je verloofde, die de ring haar (of zijn) leven lang zal dragen. Meer weten? Bij DE BRUYLOFT geven we je graag het nodige advies om jou de prijs van jouw ideale verlovingsring te helpen bepalen.

Hoe draag je een verlovingsring?

Als er ooit al een gouden regel bestond die bepaald aan welke hand je verlovingsring hoort gedragen te worden, dan houden daar vandaag de dag nog erg weinig mensen rekening mee. Zowat elke dame (of heer) die een verlovingsring draagt zal hier voornamelijk naar de praktische kant kijken : ‘aan welke hand ondervind ik minst hinder van een ring of waar slijt mijn ring het minst ?’ Draag je verlovingsring dus gerust aan je linkerhand of je rechterhand – of wissel soms eens af. Let wel, je ring blijft het langst op zijn mooist als je hem draagt aan je niet-dominante hand. De meeste mensen zijn rechtshandig en dragen hun verlovingsring links, samen met hun trouwring. Sommige mensen dragen hun verlovingsring bewust links als symbool van verbondenheid, omdat links de kant van het hart is.

Kan er later nog een gravure bij?

Zo goed als elke ring bij De Bruyloft is voorzien om jou persoonlijke boodschap te dragen. Heb je hier niet meteen voor gekozen, dan is het op een later tijdstip steeds mogelijk om de ring alsnog van een inscriptie te voorzien.

Wil je je ring toch laten graveren, maar nog plaats voorzien om later aan te vullen (vb. kindernamen toe te voegen)? Geef dit dan aan bij de aankoop, zo kan er nog een plekje vrij gelaten worden.

Wat kun je in een trouwring laten graveren?

Wat je zoal in een trouwring kunt laten graveren wordt mede bepaald door de breedte van de ring. Op zowat elke trouwring is er voldoende ruimte voor de klassieke gravure: de namen van het koppel en de datum van hun grote dag. Onthoud dat hier bijna steeds de partner eerst wordt geplaatst : de naam van de dame eerst in de herenring, die van meneer komt eerst in de damesring. Zo’n gravure is tijdloos en mooi in zijn eenvoud, maar het kan ook specialer. Wil je je geliefde op jullie trouwdag graag verrassen met een originele gravure? Laat bijvoorbeeld jullie koosnaampjes voor elkaar in de ringen graveren in je eigen handschrift, of een stuk tekst van een lied dat voor jullie een bijzondere betekenis heeft. Zelfs vingerafdrukken en kuslippen zijn mogelijk. Bij DE BRUYLOFT kan het allemaal!

Gravure in een verlovingsring?

Een verlovingsring graveren is zeker geen must maar ook hier kan een kleine verborgen boodschap weer een extra dimensie toevoegen aan dit bijzondere symbool van jullie liefde. Iets om over na te denken aldus.

Hoeveel kost een paar trouwringen?

Hoeveel een paar trouwringen kost, hangt eigenlijk gewoon af van het budget dat je eraan wilt uitgeven. Er bestaat dan ook geen regel die zegt hoe duur een trouwring moet zijn. Bovendien bepaalt elk detail aan een trouwring mee de prijs, zoals welk metaal je kiest, welke breedte en hoogte de ring moet hebben en wat voor edelstenen je er eventueel in wilt laten verwerken. Toch benieuwd of je voldoende gespaard hebt? Bij DE BRUYLOFT heb je al een mooi paar trouwringen vanaf 800 euro, maar evenzeer high-end ringen voor wie het budget niet belangrijk is.  Kom gerust eens langs of maak meteen een afspraak, zodat we je zeker persoonlijk kunnen adviseren in je keuze. In onze showroom vind je oneindig veel mogelijkheden, voor elk budget. Probeer vooral voor kwaliteit te kiezen, trouwring zijn voor het leven, ze moeten aldus nog heel wat avonturen doorstaan !

Hoe lang op voorhand dienen wij onze trouwringen te bestellen?

De normale besteltijd voor trouwringen duurt een 3 tal weken, al kan het in extreme gevallen ook op enkele dagen. Toch raden we aan dit vooral jezelf niet aan te doen en minstens 3 maanden op voorhand langs te komen. We merken we dat heel wat van onze klanten 6 maanden tot soms zelfs een jaar op voorhand langskomen voor hun trouwringen te kiezen, dit omdat een huwelijksfeest ook nog andere voorbereidingen vraagt. Indien u tijdig bent langs geweest is er nog tijd om de ringen te komen bekijken en te passen. Is er toch nog wat niet in orde? Dan kan dit nog voor dé dag worden aangepast.

Moet ik een afspraak maken?

Je maakt best een afspraak zodat wij je optimaal kunnen assisteren. Als klant kan je best rekening houden dat een bespreking 1.5 a 2uur kan duren. Dit lijkt lang, maar je bent er zo doorheen.

Via het afsprakenblok op onze website kan je heel makkelijk je afspraak aanmaken. Staat het gepaste uur voor jou niet vrij, bel dan even of stuur een mail.

Kan ik ook een persoonlijke verlovings- of trouwring laten ontwerpen?

Bij DE BRUYLOFT werken wij met het configuratorsysteem van Acredo. Dit unieke systeem laat toe elke verlovingsring of trouwring helemaal aan te passen naar de persoonlijke voorkeur van u als koppel.

De configurator laat toe om zelf of samen met ons, de vorm van uw ringen afzonderlijk te kiezen, ook de breedte, de kleur en het materiaal, de indeling tussen kleuren en de plaatsing van diamanten.

Hoe gebeurt de betaling?

Bij het plaatsen van jouw bestelling vragen wij een voorschot van 50%.

Het saldo wordt voldaan bij afhalen van de ringen. Wij bieden u de service aan om jullie trouwringen na het aanpassen veilig bij DE BRUYLOFT op te bergen tot aan de dag van de trouw.

Hebben jullie ook platina?

Alle trouwringen en verlovingsringen zijn verkrijgbaar in platina behalve de organische ringen. (structuurringen)  Dit is een gevolg van een verschillend productieproces. Acredo biedt 3 soorten platina aan: platina 600/ platina 950/ RIVER platina 950 . Acredo is als ontwikkelaar van RIVER platina de enige ter wereld die dit mooiste en witste platina ooit verdeeld. Met dit metaal bent u verzekerd van een uniek juweel.

Verwerken jullie ook oud goud of diamanten/kleurstenen?

Wij kunnen zeker uw goud of stenen verwerken in een nieuw juweel, dit schenkt u een bijkomende emotionele waarde aan uw trouwring.

Draag je een trouwring links of rechts?

Of je je trouwring nu links of rechts draagt, kies je helemaal zelf. Waarom in Vlaanderen de meeste mensen hun trouwring links dragen? Dat heeft niet alleen met traditie te maken, maar heeft ook een emotionele symboliek: links is de kant van het hart. Daarnaast is je trouwring links dragen ook gewoon praktisch. Zo hoef je je nooit ongemakkelijk te voelen wanneer iemand je een stevige handdruk geeft. Draag jij je trouwring toch liever rechts? Dat kan natuurlijk ook!