• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over onze sieraden of over onze service? Dan vind je hier waarschijnlijk het antwoord. Uiteraard ben je ook altijd welkom in onze winkel waar we je persoonlijk te woord staan.

Alle categorieën

Kan er later nog een gravure bij?

Zo goed als elke ring bij De Bruyloft is voorzien om jou persoonlijke boodschap te dragen. Heb je hier niet meteen voor gekozen, dan is het op een later tijdstip steeds mogelijk om de ring alsnog van een inscriptie te voorzien.

Wil je je ring toch laten graveren, maar nog plaats voorzien om later aan te vullen (vb. kindernamen toe te voegen)? Geef dit dan aan bij de aankoop, zo kan er nog een plekje vrij gelaten worden.

Je partner verrassen met een gravure?

De klassieke gravure is van alle tijden, 2 namen en een datum geven aan dat jullie met elkaar verbonden zijn. Steeds vaker kiezen koppels ervoor om het hierbij niet te laten en iets toe te voegen wat hun liefde typeert, vb. een citaat, een zin uit een lied of koosnamen…

Een origineel idee is om elkaar te verassen met een gravure, iets wat je partner op voorhand niet weet en zijn/haar hele leven bij zich zal dragen. Laat je verbeelding de vrije loop !

Gravure in een verlovingsring?

Een verlovingsring graveren is zeker geen must maar ook hier kan een kleine verborgen boodschap weer een extra dimensie toevoegen aan dit bijzondere symbool van jullie liefde. Iets om over na te denken aldus.

Hoeveel kost een paar trouwringen?

Dit is een vraag waar we moeilijk kunnen op antwoorden. Elk verschillend detail aan een ring bepaalt de prijs, welk metaal je kiest, welke breedte, welke hoogte en de stenen die je er in wilt. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, voor elk budget.

Hoe lang op voorhand dienen wij onze trouwringen te bestellen?

De normale besteltijd duurt 3 weken, in dringende gevallen kan het ook sneller gaan. Wij raden aan minstens 3 maanden op voorhand langs te komen, al merken we dat heel wat van onze klanten 6 maanden tot soms zelfs een jaar op voorhand langskomen voor hun trouwringen te kiezen.

Moet ik een afspraak maken?

Je maakt best een afspraak zodat wij je optimaal kunnen assisteren. Als klant kan je best rekening houden dat een bespreking 1.5 a 2uur kan duren. Dit lijkt lang, maar je bent er zo doorheen.

Via het afsprakenblok op onze website kan je heel makkelijk je afspraak aanmaken. Staat het gepaste uur voor jou niet vrij, bel dan even of stuur een mail.

Kan ik ook een persoonlijke ring laten ontwerpen?

Bij DE BRUYLOFT werken wij met het configuratorsysteem van Acredo. Dit unieke systeem laat toe elke ring helemaal aan te passen naar de persoonlijke voorkeur van u als koppel.

De configurator laat toe om zelf of samen met ons, de vorm van uw ringen afzonderlijk te kiezen, ook de breedte, de kleur en het materiaal, de indeling tussen kleuren en de plaatsing van diamanten.

Hoe gebeurt de betaling?

Bij het plaatsen van jouw bestelling vragen wij een voorschot van 50%.

Het saldo wordt voldaan bij afhalen van de ringen. Wij bieden u de service aan om jullie trouwringen na het aanpassen veilig bij DE BRUYLOFT op te bergen tot aan de dag van de trouw.

Hebben jullie ook platina?

Alle ringen zijn verkrijgbaar in platina behalve de organische ringen. (structuurringen)  Dit is een gevolg van een verschillend productieproces. Acredo biedt 3 soorten platina aan: platina 600/ platina 950/ RIVER platina 950 . Acredo is als ontwikkelaar van RIVER platina de enige ter wereld die dit mooiste en witste platina ooit verdeeld. Met dit metaal bent u verzekerd van een uniek juweel.

Verwerken jullie ook oud goud of diamanten/kleurstenen?

Wij kunnen zeker uw goud of stenen verwerken in een nieuw juweel, dit schenkt u een bijkomende emotionele waarde aan uw trouwring.

Verkopen jullie juwelenkussentjes?

We verkopen 1 type trouwringenkussentje aan 30€, u kan dit steeds personaliseren met jullie voornamen en datum. U kan het kussentje bezichtigen in de winkel. Levertermijn 2 a 3 weken. Niet gepersonaliseerde kussentje kan je op 1 week verkrijgen.

Draagt u een trouwring links of rechts?

In de grootste regio’s van Vlaanderen wordt de trouwring aan de linkerkant gedragen en dit heeft zowel een emotioneel als een praktisch voordeel.

Emotioneel: dit is de zijde van je hart.
Praktisch: men geeft anderen steeds een hand met het rechterhand. Als je links draagt krijg je nooit een ongemakkelijk gevoel bij het ontvangen van een stevige handdruk.

Maar laat u niet altijd leiden door tradities, volg je eigen gevoel!