• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Betaalbare trouwringen kopen? Zo doe je dat!

Je trouwring draag je voor het leven, dus je wil graag een exemplaar dat je leven lang zal meegaan. Maar natuurlijk moeten de trouwringen ook passen in jullie budget. Op zoek naar betaalbare trouwringen zonder in te boeten aan kwaliteit? Lees snel onze tips.

Trouwen: door dik en dun

Goud is nog steeds hét materiaal bij uitstek voor het vervaardigen van trouwringen. Maar goud is een kostbaar materiaal dat de prijs van je trouwring kan doen oplopen. Je trouwringen een of enkele millimeters smaller kiezen, kan dus al een groot verschil maken. Veel koppels kopen de ring voor de vrouw zelfs bewust iets dunner dan die van de man, om haar fijne vingers te accentueren.

Wist je dat fijne trouwringen momenteel ook erg in de mode zijn bij mannen? Herenringen zijn gemiddeld 4 à 5 millimeter, tegenover 2 à 3 millimeter bij de dames. 

Betaalbare trouwringen kopen? Zo doe je dat!

10

De ene gouden ring is de andere niet

Goud is in zijn zuivere vorm veel te broos om sieraden van te maken. Daarom voegt DE BRUYLOFT altijd een hoeveelheid koper, zilver of andere materialen toe om het goud sterker te maken. Bij witgoud voegen we palladium toe om het goud in kleur aan te passen.

Omdat palladium minstens even duur is als goud, ligt de prijs van witgoud altijd hoger dan die van geel of roodgoud, dat gemengd werd met het minder dure koper en zilver. De zuiverheid van het goud (hoeveel goud het metaal uiteindelijk bevat) wordt uitgedrukt in karaat: 

  • 18 karaat = 75% goud
  • 14 karaat = 58,5% goud
  • 9 karaat = 37,5% goud

9Voordelige gouden trouwringen beginnen vanaf 9 karaat, maar ook 14 karaat is vandaag erg populair.

Trouwring met of zonder diamant

Diamanten in de damestrouwring lijken vandaag wel vanzelfsprekend, maar het is zeker geen must. Toch graag wat schittering? Diamant is de meest duurzame steen op de markt, maar er zijn zeker ook andere edelstenen mogelijk. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van een (witte) saffier of een andere edelsteen met een kleurtje? Let wel goed op voor imitiaties (synthetische edelstenen of zelfs bergkristal), want niet alle winkels of websites communiceren daar eerlijk over, en weet dat witte saffier ook best een duur prijskaartje kan hebben. 

8 (2)

Betaalbare trouwringen met eenvoudig ontwerp

Een eenvoudige trouwring is goedkoper dan een complex ontwerp. Zien jullie je trouwringen toch graag sierlijk en romantisch? Bekijk dan zeker eens onze vintage trouwringen. Deze ringen zijn geïnspireerd op de trouwringen van weleer en hebben vaak parelvoegjes (Milgrain-afwerking) als accent, ideaal om een ring met fijne steentjes na te bootsen.

Bekijk onze collectie voordelige trouwringen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een paar trouwringen?
Hoeveel een paar trouwringen kost, hangt eigenlijk gewoon af van het budget dat je eraan wilt uitgeven. Er bestaat dan ook geen regel die zegt hoe duur een trouwring moet zijn. Bovendien bepaalt elk detail aan een trouwring mee de prijs, zoals welk metaal je kiest, welke breedte en hoogte de ring moet hebben en wat voor edelstenen je er eventueel in wilt laten verwerken. Toch benieuwd of je voldoende gespaard hebt? Bij DE BRUYLOFT heb je al een mooi paar trouwringen vanaf 800 euro. Kom gerust eens langs of maak meteen een afspraak, zodat we je zeker persoonlijk kunnen adviseren in je keuze. In onze showroom vind je oneindig veel mogelijkheden, voor elk budget.
Hoe lang op voorhand dienen wij onze trouwringen te bestellen?
De normale besteltijd voor trouwringen duurt 3 weken, in dringende gevallen kan het ook sneller gaan. Wij raden aan minstens 3 maanden op voorhand langs te komen, al merken we dat heel wat van onze klanten 6 maanden tot soms zelfs een jaar op voorhand langskomen voor hun trouwringen te kiezen.
Kan ik ook een persoonlijke verlovings- of trouwring laten ontwerpen?
Bij DE BRUYLOFT werken wij met het configuratorsysteem van Acredo. Dit unieke systeem laat toe elke verlovingsring of trouwring helemaal aan te passen naar de persoonlijke voorkeur van u als koppel. De configurator laat toe om zelf of samen met ons, de vorm van uw ringen afzonderlijk te kiezen, ook de breedte, de kleur en het materiaal, de indeling tussen kleuren en de plaatsing van diamanten.
Moet ik een afspraak maken?
Je maakt best een afspraak zodat wij je optimaal kunnen assisteren. Als klant kan je best rekening houden dat een bespreking 1.5 a 2uur kan duren. Dit lijkt lang, maar je bent er zo doorheen. Via het afsprakenblok op onze website kan je heel makkelijk je afspraak aanmaken. Staat het gepaste uur voor jou niet vrij, bel dan even of stuur een mail.

Ook interessant

Robijn (4)
Tips & tricks

Verlovingsring van roségoud: welke kleuren kiezen voor de steen?

Vind jij de warme tint van een verlovingsring in roségoud ook zo mooi, maar weet je niet welke steen (of stenen) er mooi bij zouden passen? Lees snel verder!

Lees meer
Babyring
Tips & tricks

Babyringen zijn de nieuwste trend!

Almaar meer papa’s geven mama’s een babyring voor de geboorte van hun kindje. Lees meer over de betekenis en ontdek de ontwerpmogelijkheden!

Lees meer
Ac Blog Wide48
Tips & tricks

Ring met grote diamant kopen? Let op karaat én zuiverheid

Zie jij de dingen graag groots of droomt jouw geliefde al jaren van een verlovingsring met een grote diamant? Verlies karaat en zuiverheid niet uit het oog.

Lees meer