• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Platina of gouden trouwringen? Zo hak je de knoop door

Trouwringen kopen doe je natuurlijk niet snel even tussendoor. Behalve de stijl van de ringen en de beslissing of er stenen aan te pas komen, is er ook de materiaalkeuze om uitgebreid over na te denken. Kiezen jullie voor geel- of rosé-kleurige ringen, dan kom je vanzelf uit bij goud. Maar als jullie eerder van witte tinten houden, dan sta je algauw voor een dilemma: kies je voor platina of witgouden ringen? DE BRUYLOFT helpt je om de knoop door te hakken! 

Witgoud versus platina

Witgoud en platina zijn niet voor niets populaire edelmetalen voor trouwringen. Beide materialen zijn meer dan sterk genoeg om een leven lang mee te gaan. Bovendien passen ze bij alle mogelijke stijlen en edelstenen

“De glans van goud vervaagt door sporen van dagelijks dragen. Door het te onderhouden zal het opnieuw stralen als tevoren. Dit is net zo met de liefde en het leven !”

Goudofplatina (1)

Trouwringen in witgoud

Wat dan het grote verschil tussen witgoud en platina is? Goud is op zich te zacht om duurzame juwelen uit te vervaardigen. Daarom voegen goudsmeden er andere metalen aan toe. In het geval van witgoud zijn dat zilver en palladium. Zo bestaat witgoud van 18 karaat voor 75 procent uit puur goud (geelkleurig) en voor 25 procent uit zilver en/of palladium, waardoor het zijn witte uitstraling krijgt. 

De meeste witgouden juwelen worden bovendien ‘gerodineerd’. Ze krijgen een laagje rodium, ook een edelmetaal, dat witgoud een extra witte glans bezorgt. Door het spiegeleffect dat zo ontstaat, krijgen diamanten een extra stralende schittering. Het laagje rodium slijt soms met de jaren, maar kan steeds makkelijk opnieuw worden aangebracht. 

Platina trouwringen

Een platina ring bestaat daarentegen voor minstens 95 procent uit puur platina, een zeer zeldzaam edelmetaal dat erg hard is. Platina is doorgaans duurder dan witgoud, omdat het een zwaarder gewicht heeft, (in het geval van Pt 950) zuiverder* is en door zijn hardheid bovendien moeilijker is om te bewerken. Pt 600 is iets minder zuiver en minder hard dan Pt 950, maar daarom ook goedkoper. 

*Wist je dat Pt 950 de zuiverste legering is die je vandaag kunt kopen? 

Shutterstock 136908917 (1)

Voordelen van platina

  • Platina heeft van zichzelf een lichtgrijze, bijna witte metaaltint die niet verkleurt en witte diamanten oogverblindend maakt. Bij DE BRUYLOFT kun je trouwens kiezen voor River-platina, een bijzonder witte soort platina exclusief ontwikkeld door acredo, om jouw diamanten nog beter tot hun recht te laten komen.                                                                       
  • Dankzij zijn extreme hardheid is een platina ring vrij slijtvast en iets makkelijker te onderhouden dan witgoud. Het maagdelijk witte River-platina is door zijn samenstelling wat zachter, maar het verschil is te miniem om níét voor die extra witte glans te kiezen.                                                                                                                                                                    
  • Pt 600 is niet alleen goedkoper dan Pt 950, maar ook iets donkerder van kleur. Het is dan ook een populaire materiaalkeuze voor mannen die hun trouwring graag een stoer kantje geven. 

Nadeel

  • Willen jullie graag zelf je platina trouwringen ontwerpen? Bij DE BRUYLOFT kan het! Weet wel dat platina door zijn hardheid minder makkelijk is om te bewerken dan wat zachtere metalen zoals witgoud. Dat maakt het prijskaartje voor personalisatie iets duurder

 

Aan jou de keuze! Maak snel een afspraak

Wil je onze platina en gouden trouwringen graag in het echt bewonderen? Kom gerust eens langs in onze showroom of maak meteen een afspraak om al je vragen persoonlijk te stellen aan onze medewerkers. We helpen je graag verder! 

 

Veelgestelde vragen

Hebben jullie ook platina?
Alle trouwringen en verlovingsringen zijn verkrijgbaar in platina behalve de organische ringen. (structuurringen)  Dit is een gevolg van een verschillend productieproces. Acredo biedt 3 soorten platina aan: platina 600/ platina 950/ RIVER platina 950 . Acredo is als ontwikkelaar van RIVER platina de enige ter wereld die dit mooiste en witste platina ooit verdeeld. Met dit metaal bent u verzekerd van een uniek juweel.
Hoe lang op voorhand dienen wij onze trouwringen te bestellen?
De normale besteltijd voor trouwringen duurt een 3 tal weken, al kan het in extreme gevallen ook op enkele dagen. Toch raden we aan dit vooral jezelf niet aan te doen en minstens 3 maanden op voorhand langs te komen. We merken we dat heel wat van onze klanten 6 maanden tot soms zelfs een jaar op voorhand langskomen voor hun trouwringen te kiezen, dit omdat een huwelijksfeest ook nog andere voorbereidingen vraagt. Indien u tijdig bent langs geweest is er nog tijd om de ringen te komen bekijken en te passen. Is er toch nog wat niet in orde? Dan kan dit nog voor dé dag worden aangepast.

Ook interessant

Close Up Photo Of Handsome Young Man Is Kissing His Beloved Cute In Picture Id1038632728
Tips & tricks

Verlovingsring met gekleurde diamant? Ga ervoor!

Wat maakt een verlovingsring met een gekleurde diamant nu precies zo bijzonder? Lees snel meer.

Lees meer
Robijn (63)
Tips & tricks

Wat is een briljant? Ontdek het verschil met diamant

Lees meer
Hands Of A Just Married Couple With The Wedding Rings Picture Id1215684502
Tips & tricks

Met originele trouwringen blijft unieke liefde eeuwig schitteren

Op zoek naar originele trouwringen om eindelijk ‘ja’ te zeggen tegen elkaar? Ontdek hoe DE BRUYLOFT jullie trouwringen uniek maakt.

Lees meer