• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Zoveel soorten memoireringen … Ontdek jouw favoriet!

Een memoirering is het ideale geschenk – maar ook de perfecte trouwring – voor iemand die bijzondere gelegenheden graag koestert. Omdat elk steentje symbool staat voor een speciale herinnering, draag je je dierbaarste momenten altijd bij je.

Memoirering: vooral de zetting bepaalt de look

Memoireringen fonkelen als geen ander, maar toch is hun ontwerp juist heel eenvoudig: een rij stenen die allemaal dezelfde grootte hebben. Precies daarom bepaalt vooral de zetting de look van een memoirering. De twee populairste soorten zettingen voor memoiringen zijn:

Railzetting (kanaalzetting)

Een railzetting of kanaalzetting is niet zonder reden een van de meest gekozen zettingen voor memoireringen. Door de rails blijven de diamantjes nergens aan haken. 

Robijn (22) (1)

Pavézetting

In een pavézetting stelen de steentjes nog meer de show. In plaats van met rails, zijn ze vastgezet met metalen griffen. 

Robijn (23) (1)

Dunne of brede memoirering

Memoireringen vind je zowel dun als breed. Wat het ideale formaat is, hangt niet alleen af van persoonlijke smaak, maar ook van de grootte van de vingers. Weet wel dat je een memoirering normaal gezien altijd bij je draagt – daarom is hij zo speciaal! In combinatie met een verlovingsring en/of trouwring is een wat dunnere memoirering vaak het mooist. 

Robijn (25) (1)

Eternity-ring met 3 stenen of meer

Een eternityring of memoirering heeft minstens drie stenen, maar kan ook volledig rondom bezet zijn. De meeste mensen kiezen voor een halfbezette memoirering, zodat er aan de binnenkant van de hand geen steentjes zijn die schade kunnen oplopen, bijvoorbeeld door een deurklink aan te raken. 

Robijn (24) (1)

Gekleurde memoireringen

Kleurloze diamantjes zijn het populairst, maar zeker geen verplichting voor een memoirering. Veel mensen kiezen voor een edelsteen vanwege de unieke symboliek die elke steensoort met zich meedraagt, of omdat de kleur van de steen voor hen een specifieke betekenis heeft.

Robijn (26) (1)

Zelf een memoirering ontwerpen

Ontwerp jij jouw memoirering of die voor je geliefde het liefst zelf? Dat kan uiteraard! Ontdek alvast onze online configurator en maak meteen een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom.

Bekijk alle memoire ringen

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer