• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Zoveel soorten memoireringen … Ontdek jouw favoriet!

Een memoirering is het ideale geschenk – maar ook de perfecte trouwring – voor iemand die bijzondere gelegenheden graag koestert. Omdat elk steentje symbool staat voor een speciale herinnering, draag je je dierbaarste momenten altijd bij je.

Memoirering: vooral de zetting bepaalt de look

Memoireringen fonkelen als geen ander, maar toch is hun ontwerp juist heel eenvoudig: een rij stenen die allemaal dezelfde grootte hebben. Precies daarom bepaalt vooral de zetting de look van een memoirering. De twee populairste soorten zettingen voor memoiringen zijn:

Railzetting (kanaalzetting)

Een railzetting of kanaalzetting is niet zonder reden een van de meest gekozen zettingen voor memoireringen. Door de rails blijven de diamantjes nergens aan haken. 

Robijn (22) (1)

Pavézetting

In een pavézetting stelen de steentjes nog meer de show. In plaats van met rails, zijn ze vastgezet met metalen griffen. 

Robijn (23) (1)

Dunne of brede memoirering

Memoireringen vind je zowel dun als breed. Wat het ideale formaat is, hangt niet alleen af van persoonlijke smaak, maar ook van de grootte van de vingers. Weet wel dat je een memoirering normaal gezien altijd bij je draagt – daarom is hij zo speciaal! In combinatie met een verlovingsring en/of trouwring is een wat dunnere memoirering vaak het mooist. 

Robijn (25) (1)

Eternity-ring met 3 stenen of meer

Een eternityring of memoirering heeft minstens drie stenen, maar kan ook volledig rondom bezet zijn. De meeste mensen kiezen voor een halfbezette memoirering, zodat er aan de binnenkant van de hand geen steentjes zijn die schade kunnen oplopen, bijvoorbeeld door een deurklink aan te raken. 

Robijn (24) (1)

Gekleurde memoireringen

Kleurloze diamantjes zijn het populairst, maar zeker geen verplichting voor een memoirering. Veel mensen kiezen voor een edelsteen vanwege de unieke symboliek die elke steensoort met zich meedraagt, of omdat de kleur van de steen voor hen een specifieke betekenis heeft.

Robijn (26) (1)

Zelf een memoirering ontwerpen

Ontwerp jij jouw memoirering of die voor je geliefde het liefst zelf? Dat kan uiteraard! Ontdek alvast onze online configurator en maak meteen een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom.

Bekijk alle memoire ringen

Ook interessant

Robijn (28)
Tips & tricks

Help, mijn witgouden ring kleurt geel! Dit doe je eraan

Als je je witgouden ring dagelijks draagt, kan hij na een tijdje geelachtig kleuren. We vertellen je hoe dat komt en hoe je je ring weer in topvorm krijgt.

Lees meer
Pure Feelings Picture Id917725802 (1)
Tips & tricks

Je diamanten ring onderhouden: zo behoudt hij zijn glans

Verliest jouw diamanten ring na een tijdje z’n glans? Geen zorgen, want er zijn heel wat manieren om je ring terug in topconditie te krijgen én houden.

Lees meer
The Bride Puts A Ring On The Grooms Finger And Holds A Bouquet In Her Picture Id1315852120
Tips & tricks

De perfecte mannenring kopen? We helpen je kiezen

Op zoek naar de perfecte trouwring voor je man? Er zijn wat dingen waarop je het best let tijdens je zoektocht. Geen zorgen, DE BRUYLOFT staat voor je klaar.

Lees meer