• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Inspiratie

Relatieringen: kom er alles over te weten

Je partner een relatiering geven is een bijzondere manier om ‘ik hou van je’ te zeggen. Maar hoe ziet zo’n ring eruit en wanneer geef je hem aan je geliefde? Wat is het verschil met een verlovingsring? We beantwoorden in deze blog al je vragen.

Wat is een relatiering?

De relatiering of vriendschapsring wordt uitgewisseld tussen twee mensen met een speciale liefdesband. Hij verzegelt hun trouw, toewijding en belofte aan elkaar om samen verder te gaan.

Mmm1

Ook alternatieven zoals kettinkjes of armbanden met de initialen van de partner worden vaak gekozen met dit doel in gedachten. Je voorkomt er ook verwarring mee: mensen zullen niet snel denken dat je stiekem al verloofd bent. 

Wanneer geef je je partner een relatiering? 

Vinden jullie jezelf nog wat jong om te trouwen, of is jullie relatie nog te pril om die al met een verlovingsring of trouwring te bezegelen? Met een relatiering geef je je verliefdheid toch een tastbare vorm, zonder meteen een aanzoek te doen. Een relatiering of vriendschapsring wordt dan ook meestal vóór de verloving gegeven.

En wanneer geef je die ring dan precies aan je partner? Dat beslis je volledig zelf. 

Robijn (8)

Je kunt een relatiering bijvoorbeeld heel spontaan geven, op een moment dat gewoon goed aanvoelt. Of kies een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag of een romantische vakantie. Je doet dan misschien wel geen officieel aanzoek, maar laat dat je niet tegenhouden om samen een onvergetelijk moment te delen.

De mooiste vriendschapsringen op een rijtje

Koppels geven in het algemeen minder geld uit aan een vriendschapsring dan aan een verlovings- of trouwring. Er wordt niet voor het allerduurste materiaal, of de grootste of zuiverste diamant gekozen, en dat hoeft ook helemaal niet. Wel is het belangrijk dat je de ring persoonlijk maakt. Laat het lievelingsmateriaal of de geboortesteen van je partner in de ring verwerken, of laat een betekenisvolle boodschap aan de binnenkant van de ring graveren. Met onze online configurator ontwerp jij een uniek juweel dat perfect bij je geliefde past.

De allermooiste relatieringen bij DE BRUYLOFTVriendschapsringEen relatiering kopen die je partner vervolledigt, is geen makkelijke klus. Wees dus zeker niet bang om hulp in te schakelen, bijvoorbeeld de beste vriend(in), als je niet zeker bent wat je lief mooi vindt. 

Natuurlijk kunnen jullie ook samen op pad om knappe relatieringen te zoeken – het gaat nu eenmaal om een symbool van jullie verbondenheid. Dit romantische uitje zal jullie band alleen maar sterker maken, en succes is sowieso verzekerd. Lopen jullie toevallig voorbij DE BRUYLOFT? Twijfel dan niet om even binnen te komen. Van ons mag je altijd het beste advies en de allermooiste ringen verwachten.

De allermooiste relatieringen bij DE BRUYLOFT

Ook interessant

Prachtige smaragden ringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Smoorverliefd op de smaragd? Ontdek onze ringen

Lees meer
Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een set prachtige gouden trouwringen, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Trouwringen samenvoegen na overlijden: een herdenkingsjuweel voor altijd.

Lees meer