• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Ring met grote diamant kopen? Let op karaat én zuiverheid

Zie jij de dingen graag groots of droomt jouw geliefde al jaren van een verlovingsring met een grote diamant? Dan weet je vast graag waar je zoal op moet letten om van je huwelijksaanzoek een succes te maken met de perfecte steen! De beste tip die we je kunnen geven: hou het aantal karaat en de zuiverheid goed in de gaten.

Ac Blog Wide50

De 4 C’s van diamant

De prijs van een diamant wordt voornamelijk bepaald door de vier C’s: ‘carat’, ‘clarity’, ‘color’ en ‘cut’. Hoewel alle vier eigenschappen belangrijk zijn, primeren voor grote diamanten ‘carat’ (karaat) en ‘clarity’ (zuiverheid).  

Wat betekent het aantal karaat van een diamant?

In de wereld van diamant geeft het aantal karaat het gewicht van de steen weer – en dus de grootte, want elke diamant heeft dezelfde dichtheid. Je mag dit zeker niet verwarren met karaat in goud! 

Wist je dat …

  • een diamant van 1 karaat een gewicht heeft van 0,2 gram
  • de prijs van diamant exponentieel stijgt vanaf 1 karaat? De reden is dat diamanten vanaf die grootte extra zeldzaam zijn. 

Ac Blog Wide Diamanten Gewischt

Zuiverheid kan de steen maken of kraken

Bijna elke diamant bevat onzuiverheden, die we in het vak ‘inclusies’ of insluitingen noemen. Insluitingen zijn idealiter amper of helemaal niet zichtbaar met het blote oog. In dat opzicht is de slijpvorm van de steen natuurlijk ook heel belangrijk. 

Enkele tips …

  • Een kleine diamant met weinig of geen imperfecties kan veel duurder zijn dan een grotere diamant die lager scoort op het vlak van zuiverheid. Maar je krijgt er wel meer schittering voor in ruil!
  • Uiteraard werkt het ook in de omgekeerde richting. Door een kleine toegeving te doen op het gebied van zuiverheid, kun je soms een grotere diamant kopen voor hetzelfde geld. 

Ac Blog Wide48

Ring met grote diamant: laat je adviseren! 

DE BRUYLOFT begrijpt dat een verlovingsring met een grote diamant kopen best overweldigend kan zijn. Je koopt tenslotte niet elke dag juwelen voor je geliefde, laat staan een juweel dat zo belangrijk is als een verlovingsring. We helpen je dan ook graag met kiezen, zodat je je verloofde straks verrast met een ring die ze haar hele leven zal koesteren. Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom! 

Bekijk de collectie verlovingsringen

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer