• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Statistieken coronahuwelijken

Wel of niet trouwen in coronatijden? Zo pakken koppels het aan

Voor veel aanstaande bruidsparen zet corona een domper op de feestvreugde. Ze stellen hun grote dag uit of passen hun ceremonie en feest speciaal aan. Twijfel jij nog of je je huwelijk wil laten doorgaan zoals gepland? Bekijk dan eens hoe andere koppels het aanpakken. We zetten de interessantste cijfers over trouwen in tijden van corona op een rij!

6 op de 10 stelt trouwdag uit

Amper één op de vier bruiloften die in het trouwseizoen van 2020 zouden plaatsvinden, ging ook daadwerkelijk door. Zes op de tien koppels stelden hun trouwdag uit, al dan niet gespreid over twee verschillende dagen voor de ceremonie en het feest. 

“In tijden van verandering " Hou het hoofd koel en het hart warm"”
Loesje

Shutterstock 1775179667

Trouwen zonder bruidsjurk

Van de koppels die hun bruiloft toch laten doorgaan, draagt de helft geen trouwkledij tijdens de ceremonie. Het gaan meestal om bruidsparen die hun bruidsjurk en trouwkostuum liever pas op de dag van hun huwelijksfeest onthullen. 

Meer dan de helft houdt geen feest 

Bijna zes op de tien koppels die trouwen in coronatijd, houden hun geplande trouwfeest niet. Meer dan zeven op de tien knipt in het aantal gasten, zowel wat betreft de ceremonie als het feest. Gemiddeld worden er op de ceremonie twaalf gasten minder uitgenodigd dan voorzien. Toch geven bijna alle tijdens corona gehuwde koppels aan dat ze geen spijt hebben van hun beslissing om hun feest te laten doorgaan en genoten hebben van hun dag.

Shutterstock 1752191651

Locatie weegt zwaar door

De meeste bruidsparen (acht op de tien) die hun volledige bruiloft uitstellen, houden vast aan de initiële feestlocatie. Van de koppels die alleen het feest uitstellen, behoudt de helft de locatie.

Trouwen op een woensdag? Waarom niet!

Van alle weekdagen om te trouwen was vrijdag in 2020 de populairste, maar bijna een op de vijf vrijdagse bruidsparen stelt zijn feest nu uit naar een gewone weekdag in 2021. De verklaring? Veel vrijdagen waren al bezet. Bovendien is voor sommige paartjes een welbepaalde datum belangrijker dan de dag waarop ze trouwen.  

Trouwringen, het liefdessymbool bij uitstek….

Zowat elk koppel dat tijdens de coronamaatregelen huwde, deed dit met ringen. Daar waar feest, genodigden, kledij, bloemen en ceremoniewagens achterwege blijven, zijn de trouwringen het ultieme symbool van de liefde, een aandenken aan huwelijk, maar ook aan de bizarre tijden die we vandaag meemaken.

Ga jij trouwen in coronatijden?

Corona of niet, het is nooit een slecht moment om naar de perfecte trouwringen te zoeken! Heb je hulp nodig bij je keuze? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies, telefonisch of (mits de maatregelen het toelaten) in onze showroom.    

 

BEKIJK ONZE COLLECTIE TROUWRINGEN

 

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer