• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Verlovingsring voor mannen kopen? Ontdek de trends!

Verlovingsringen voor mannen zijn helemaal in. Ed Sheeran draagt er een, net als Michael Bublé en … jouw toekomstige echtgenoot misschien? Laat je inspireren door de allernieuwste trends!  

Alternatieve metalen

Goud blijft altijd populair, maar ook alternatieve metalen zoals carbon zijn vandaag veelgekozen in herenringen.  Deze carbon ringen zijn gecombineerd met een edelmetaal zodat deze even lang meegaan als een gouden ring, maar die net dat tikkeltje stoerder is. Ook geliefd bij mannen zijn ringen van palladium en platina 600.  

3

Wist je dat palladium, platina 600 en carbon alle drie donkerder van kleur zijn en dat deze niet verkleuren na al de jaren? Erg mooi als de verlovingsring van je man gerust wat opvallender mag. Behalve carbon kunnen deze materialen eveneens een ruwe afwerking krijgen.

Opgelet met staal en titanium

DE BRUYLOFT biedt bewust een beperkte collectie ringen aan in staal en/of titanium, omdat deze metalen erg moeilijk te vermaken zijn. Het zijn enorme harde metalen. Krijg je een ring van titanium bijvoorbeeld niet meer uit, dan is het niet eenvoudig om hem door te knippen.

Verlovingsring met zwarte diamant

De meeste dames dromen van een (witte) diamant in hun verlovingsring, maar voor veel heren is zo’n ring niet zo vanzelfsprekend om te dragen. Toch kan een steen, al dan niet gecombineerd met een robuust ringontwerp, ook aan een mannenhand erg fraai ogen.  

  • Zwarte diamant is veelgekozen voor mannen
  • Andere edelstenen kunnen ook (bijvoorbeeld jouw geboortesteen of die van je partner)

Weet wel dat niet alle stenen slijtvast genoeg zijn om intensief te dragen. Het populairst voor verlovingsringen zijn diamant, saffier, robijn en smaragd.

6

Zegelringen

Zegelringen zijn weer in opmars. Vroeger gebruikten vooraanstaande heren ze om hun brieven persoonlijk te verzegelen met kaarsvet, maar nu dienen ze als bijzonder sieraad. Ze zijn meestal gemaakt van goud en de meeste mannen dragen ze om hun pink of ringvinger.  Zegelringen zijn bedrukt met het familiewapen of de initialen van de drager of … De mogelijkheden om er een bijzondere verlovingsring voor je man van te maken, zijn eindeloos! 

5

Verlovingsring met regenboogkleuren

Ook bijzonder populair voor herenkoppels (en dameskoppels) zijn verlovingsringen met diamanten en saffieren gerangschikt in regenboogkleuren, als symbolisch statement voor hun gaardheid. 

6

Verlovingsring voor man zelf ontwerpen?

DE BRUYLOFT is gespecialiseerd in het ontwerp van persoonlijke verlovingsringen. Ook verlovingsringen voor mannen horen daar natuurlijk bij! Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom.

 

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer