• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Waarom een diamant met certificaat kopen de juiste beslissing is

Harry trok voor Meghan speciaal naar het hart van de diamantindustrie in Botswana. Dat deed hij om zeker te zijn dat de diamanten in haar trilogie-verlovingsring ‘van goede komaf’ waren. Gelukkig hoef jij niet per se zelf naar een diamantmijn te stappen om zeker te zijn dat je een ethische diamant koopt voor een correcte prijs. Ontdek waarom een diamant met certificaat kopen een slimme zet is!

Robijn (18) (1)

Niet zomaar een papiertje

Natuurlijk kan iedereen zelf iets printen en het een certificaat noemen. Maar een echt diamantcertificaat is niet zomaar een papiertje. Er gaat een hele expertise aan vooraf, uitgevoerd door vakmensen die verbonden zijn aan een erkend instituut. Zo ben je zeker dat de diamant geen namaak is en dat je bovendien een duurzame investering doet: de steen zal met de jaren vrijwel gegarandeerd in waarde stijgen. 

Wat staat er op een diamantcertificaat?

Een diamantcertificaat zegt eerst en vooral iets over de waarde van de diamant. Het kent een graad toe voor elk van de vier C’s van diamant

  • de kwaliteit van de slijpvorm (‘cut’), 
  • de zuiverheidsgraad (‘clarity’), 
  • de kleur (‘colour’),
  • het aantal karaat (‘carat’)

Robijn (19) (1)

Daarnaast vertelt een diamantcertificaat je iets over de oorsprong van de steen. Dat is belangrijk, omdat er vandaag nog altijd heel wat bloeddiamanten in omloop zijn.

Wat zijn bloeddiamanten?

Bloeddiamanten (conflictdiamanten) worden gebruikt om oorlogen te bekostigen. Het kan ook gaan om diamanten die in mensonwaardige omstandigheden werden ontgonnen. Door een diamant met certificaat te kopen, kun je gerust zijn dat de steen in de ring van jouw geliefde geen bloeddiamant is.

Robijn (20) (1)

Diamant met certificaat kopen? Vertrouw op DE BRUYLOFT

Als je vastbesloten bent om een diamant met certificaat te kopen, dan ben je bij DE BRUYLOFT aan het goede adres. Al onze diamanten verlovingsringen en trouwringen met diamant hebben een certificaat van een van de drie meest vooraanstaande instituten ter wereld (HRD, GIA en IGI). Kies je een steen van 0,30 karaat of groter,  dan krijg je het certificaat er gratis bij. 

Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend keuzemoment in onze showroom!  

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer