• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Moet een man ook een verlovingsring dragen?

Er is geen regel die bepaalt dat mannen een verlovingsring moeten dragen (en voor vrouwen bestaat die regel trouwens ook niet). Veel mannen vinden een verlovingsring voor zichzelf niet nodig, omdat ze hun liefde gewoon graag op andere manieren tonen. Toch is het zo dat meer en meer mannen ervoor kiezen om wél een verlovingsring te dragen. Ze hebben daar elk hun eigen redenen voor, waarvan we er hier enkele op een rij zetten.

Robijn (22)

Een teken van toewijding

Sommige mannen dragen graag een verlovingsring om hun toewijding aan hun partner te tonen, nog voor ze een trouwring aan hun vinger schuiven. Zo eenvoudig kan het zijn!

Symbool van een bijzondere belofte

Veel mannen die een verlovingsring dragen, voelen zich op die manier extra verbonden met het huwelijk dat binnenkort zal plaatsvinden.

Sieraad voor het leven

Andere mannen dragen dan weer gewoon graag sieraden op zich. Ze vinden het een fijn idee dat ze een ring dragen die ze mooi vinden én die een heel bijzondere betekenis heeft.

26

Een kwestie van cultuur

Een verlovingsring voor je man kopen is zeker geen slecht idee. Bij ons is het (nog) niet echt de gewoonte, maar in sommige culturen is het juist gebruikelijk dat mannen een verlovingsring dragen. Bijvoorbeeld in sommige Europese landen, zoals Spanje en Zweden, en in bepaalde Latijns-Amerikaanse landen, zoals Mexico en Colombia.

Hoe ziet een verlovingsring voor mannen eruit?

Een verlovingsring voor mannen kan om het even welke ring zijn die je mooi vindt. Maar net zoals bij damesringen kies je het best wel voor een degelijk materiaal zoals platina of goud. Zilver is niet zo geschikt voor verlovingsringen, omdat het materiaal snel vervormt en het veel minder lang zijn schoonheid behoudt. Lees zeker onze tips om de perfecte mannenring te kiezen.

27

Waar een verlovingsring voor een man kopen?

Bij DE BRUYLOFT hebben we heel wat verlovingsringen voor mannen. Bekijk zeker de herenringen in onze collectie trouwringen om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Hulp nodig met kiezen of benieuwd naar ons volledige aanbod? Kom gerust een kijkje nemen in onze showroom of maak een afspraak voor uitgebreid (en geheel vrijblijvend) advies. Tot snel!

BEWONDER ONZE COLLECTIE TROUWRINGEN:

Acredo trouwringen: S-1217-2_E7_2_0_DEFAULT Rosé 9 kt. goudhoudend metaal (37,5%) € 648
Acredo trouwringen: A-1598-6_X5_H_0_DEFAULT Signature Goud 585/- € 1.937
Acredo memoireringen: A-1576-1_W5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 5.590
Acredo trouwringen: A-2651-1_DDH_3_0_DEFAULT Grijsgoud 14 kt. € 3.751
Acredo trouwringen: A-1692-1_DE7_3_0_DEFAULT Buiten grijsgoud 14 kt. ,
Binnen roségoud 14 kt.
€ 2.739
Acredo memoireringen: A-1110-212_W5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 769
Acredo memoireringen: A-1123-4_G5_H_1_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 5.699
Acredo trouwringen: S-1301-11_XW5_F_0_DEFAULT Signature Gold 585 witgoud 14 kt. € 754

Ook interessant

Cc1
Tips & tricks

Het verhaal van Chris en Philippe – DE BRUYLOFT

Chris vroeg zijn Philippe ten huwelijk met een horloge, maar ze bezegelden hun verbintenis met witgouden trouwringen van bij DE BRUYLOFT. Ontdek hun liefdesverhaal.

Lees meer
16
Tips & tricks

Wat met je trouwring als je partner overleden is?

Het kan lastig zijn om te beslissen wat je moet doen met je trouwring als je partner is overleden. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Lees meer
Joshua Natasja 1606 230506
Inspiratie

Het verhaal van Natasja & Joshua – DE BRUYLOFT

De witgouden verlovingsring waarmee Joshua Natasja ten huwelijk vroeg, kwam van bij DE BRUYLOFT. Net zoals hun trouwringen. Ontdek hun liefdesverhaal.

Lees meer