• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Wat met je trouwring als je partner overleden is?

Het overlijden van je geliefde is een erg pijnlijke en moeilijke ervaring. Het kan lastig zijn om te beslissen wat je moet doen met je trouwring als je partner is overleden, maar de keuze ligt alleszins helemaal bij jou. We geven je alvast enkele ideeën.

1. Je trouwring blijven dragen

Veel mensen met een overleden partner kiezen ervoor om hun trouwring gewoon te blijven dragen als een manier om hun liefde en herinneringen levend te houden.

16

2. De trouwringen samen dragen

Sommigen schuiven de ring van hun overleden partner mee aan hun vinger. Is de ring te groot of te klein voor jou? Geen zorgen. Breng de ring binnen bij onze showroom om hem te laten vergroten of verkleinen. Een andere veelgekozen optie is de ring aan een ketting dragen.

3. Erfstuk

Wat zou je ervan denken om je trouwring (en/of die van je partner) door te geven aan een familielid, bijvoorbeeld jullie kind of kleinkind? Zo blijft de herinnering aan jullie huwelijk op een erg mooie manier voortleven.

17

4. Veilig plekje

Als je je trouwring liever niet wilt dragen of doorgeven, dan kan je de ring natuurlijk ook gewoon op een veilige plaats bewaren als een kostbaar aandenken.

5. Goed doel

Sommige mensen vinden het zonde om een ring te bewaren die ze zelf niet dragen. Je trouwring doneren, kan natuurlijk ook. Er is vast wel een goed doel dat je overleden partner belangrijk vond of dat zich inzet voor een zaak die jullie beiden nauw aan het hart ligt.

6. De ring(en) omsmelten tot een nieuw juweel

DE BRUYLOFT helpt je graag zelf een nieuwe ring ontwerpen, gemaakt van de ring van je partner of van jullie beide ringen. We smelten het materiaal en voegen heel vakkundig edelstenen en een gravure toe naar wens om de ring helemaal te personaliseren.

Robijn (11)

Trouwring na overlijden

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen juiste of verkeerde keuze is. Neem de tijd om te beslissen en doe wat voor jou het beste voelt. Wil je de verschillende mogelijkheden graag bespreken met onze experten? Dat kan zeker! Kom vrijblijvend langs in onze showroom in Lokeren. We helpen je met plezier.

Bekijk onze collectie:

Acredo trouwringen: S-1217-2_E7_2_0_DEFAULT Rosé 9 kt. goudhoudend metaal (37,5%) € 648
Acredo trouwringen: A-1960-2_G5_3_0_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 2.357
Acredo trouwringen: A-2651-1_DDH_3_0_DEFAULT Grijsgoud 14 kt. € 3.751
Acredo memoireringen: A-1110-259_W5_H_2_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 1.139
Acredo trouwringen: S-1248-1_EDH_2_0_DEFAULT Buiten roségoud 14 kt. ,
Binnen grijsgoud 14 kt.
€ 1.653
Acredo memoireringen: A-1576-1_W5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 5.590
Acredo trouwringen: S-1226-11_RDR3_2_0_DEFAULT Roodgoud 14 kt. grijsgoud 14 kt. € 1.380
Acredo trouwringen: A-2103-6_XX5_H_0_DEFAULT Signature Goud 750/- € 5.505

Ook interessant

Pexels Photo 984923
Tips & tricks

Moet een man ook een verlovingsring dragen?

Meer en meer mannen kiezen ervoor om een verlovingsring te dragen. Ze hebben daar elk hun eigen redenen voor, waarvan we er hier enkele op een rij zetten.

Lees meer
Cc1
Tips & tricks

Het verhaal van Chris en Philippe – DE BRUYLOFT

Chris vroeg zijn Philippe ten huwelijk met een horloge, maar ze bezegelden hun verbintenis met witgouden trouwringen van bij DE BRUYLOFT. Ontdek hun liefdesverhaal.

Lees meer
Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer