• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Kate & William achterna? De enkele trouwring is terug

De meeste koppels kopen hun trouwringen tegenwoordig als set (duotrouwringen), maar dat was lang niet altijd zo. De oude trend waarbij alleen de vrouw een trouwring draagt, maakt zelfs een comeback. Denk bijvoorbeeld aan prins William die zelf geen ring draagt, maar die wel een geelgouden trouwring om Kates vinger schoof. Overweeg jij ook een enkele trouwring of zijn duotrouwringen toch meer jullie stijl? We vertellen je graag meer over beide mogelijkheden! 

Moet je trouwringen in een set kopen?

Niets verplicht jullie om jullie trouwringen als set te kopen, al is het wel nog steeds de populairste keuze. Vóór de twintigste eeuw droeg alleen de vrouw een trouwring. Daar waren doorgaans twee redenen voor:

  • Een economische reden: door de trouwring kreeg de man een wettelijke garantie op een huwelijk en kreeg de vrouw het recht op de helft van de bezittingen van de man. Deze reden is vandaag uiteraard niet meer van tel. Jullie trouwen omdat jullie van elkaar houden en de rest van jullie leven samen willen delen! 
  • Een symbolische reden, die vroeger en voor veel mensen ook vandaag wel nog sterk van tel is: de twee helften van de enkele trouwring, die samen één cirkel vormen, symboliseren in sommige huwelijken de religie van het koppel. Door samen in het huwelijk te treden, vervolmaken beide partners de cirkel van hun geloof. 

Celebrating Their Wedding With Style Picture Id1146979603

Waar komen duotrouwringen vandaan?

Vanaf de tweede wereldoorlog verdween de enkele trouwring naar de achtergrond en raakten duotrouwringen in de mode. Mannen aan het front wilden namelijk graag iets tastbaars dat hen aan hun geliefde deed denken. Het is met deze symboliek in gedachten dat de meeste mannen vandaag nog altijd graag een trouwring dragen die past bij die van hun geliefde

Waarom kiezen voor een enkele trouwring?

Koppels die vandaag kiezen voor een enkele trouwring, doen dat meestal om praktische redenen. 

  • Sommige mannen vrezen dat het gevoel van een ring aan hun hand niet zal wennen. Maar met een trouwring van DE BRUYLOFT vormt draagcomfort geen enkel probleem. We bieden verschillende comfortafwerkingen aan voor al onze trouwringen, zodat je de ring zelfs bijna niet aan je vinger voelt! 
  • Als je vaak met je handen werkt, is een trouwring dragen niet evident. Sommige mensen lossen dit op door toch duotrouwringen te kopen en één van de ringen dan aan een ketting te dragen.
  • Er zijn ook mannen die niet van fijne sieraden houden en die liever een horloge met een bijzondere gravure dragen. En dat kan natuurlijk perfect! Weet echter dat er tegenwoordig ook heel wat stoere trouwringen bestaan.
  • Het hoeft trouwens niet altijd de vrouw te zijn die de enkele trouwring draagt. Sommige vrouwen werken bijvoorbeeld in productieomgevingen of in de gezondheidszorg, en mogen daarom geen trouwring dragen op het werk. Hun partner draagt dan een trouwring, terwijl zij kiezen voor een ander soort trouwjuweel (bijvoorbeeld op maat gemaakte oorbellen). 

Robijn (28) (1)

Tips voor je trouwringenset

Op zoek naar de ultieme enkele trouwring? Weet dan dat alle duotrouwringen die je in onze trouwringencollectie ziet, ook apart verkrijgbaar zijn. Benieuwd naar de prijs voor je enkele ring of wil je meer weten over de personalisatiemogelijkheden? Neem gerust contact op of kom eens langs in onze showroom.

Dragen jullie toch liever twee trouwringen? Dan kunnen jullie die perfect bij elkaar laten passen, al is dat zeker niet verplicht. Ontdek alvast onze tips om de mooiste duotrouwringen uit te kiezen. Tot binnenkort in onze showroom!

Bekijk de collectie trouwringen:

De Bruyloft Logo - Foto niet beschikbaar Prijs op afspraak
Acredo trouwringen: A-2106-1_DD7_3_0_DEFAULT Grijsgoud 14 kt. € 2.959
Acredo memoireringen: A-1655-3_E5_3_51_DEFAULT Roségoud 14 kt. € 1.262
Acredo verlovingsringen: A-1590-8_GG5_D_1_DEFAULT Geelgoud 18 kt. € 1.899
Acredo trouwringen: A-1756-5_RRR5_3_0_DEFAULT Roodgoud 14 kt. € 3.489
Acredo trouwringen: A-2198-4_RR5_3_0_DEFAULT Roodgoud 18 kt. € 3.398
Acredo trouwringen: A-3021-9_WE9_F_0_DEFAULT Buiten platina 950/- ,
Binnen roségoud 14 kt.
€ 3.803
Acredo memoireringen: A-1110-259_W5_H_2_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 1.159

Ook interessant

Close Up Photo Of Handsome Young Man Is Kissing His Beloved Cute In Picture Id1038632728
Tips & tricks

Verlovingsring met gekleurde diamant? Ga ervoor!

Wat maakt een verlovingsring met een gekleurde diamant nu precies zo bijzonder? Lees snel meer.

Lees meer
Robijn (63)
Tips & tricks

Wat is een briljant? Ontdek het verschil met diamant

Lees meer
Hands Of A Just Married Couple With The Wedding Rings Picture Id1215684502
Tips & tricks

Met originele trouwringen blijft unieke liefde eeuwig schitteren

Op zoek naar originele trouwringen om eindelijk ‘ja’ te zeggen tegen elkaar? Ontdek hoe DE BRUYLOFT jullie trouwringen uniek maakt.

Lees meer