• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Wat bepaalt de kostprijs van trouwringen in goud?

Een onvergetelijke huwelijksceremonie, een spetterend avondfeest met heerlijke hapjes en drankjes, een professionele fotograaf: de prijs van een trouw loopt al snel op. En dan zijn er nog jullie ringen … We schetsen hier het prijskaartje van een set trouwringen in goud, zodat jij het in je trouwbudget kunt voorzien. 

Hoeveel kosten trouwringen in goud?

Het is moeilijk om op die vraag een eenduidig antwoord te geven. De goudkoers is constant in beweging en er zijn heel wat andere elementen die de prijs van gouden trouwringen beïnvloeden. We zetten ze hier op een rij.Gouden Ring1. Het karaat van de gouden ring 

Omdat puur goud niet hard genoeg is om tot juwelen te verwerken, voegt de edelsmid andere metalen (meestal platina, palladium, zilver en koper) aan het goud toe. Het materiaal dat daaruit ontstaat wordt een legering genoemd. 

Hoe kleiner het aandeel goud in de ring, hoe lager het aantal karaat. Zo bevat een gouden trouwring van 14 karaat minder goud dan een ring van 18 karaat, en is die eerste bijgevolg ook goedkoper. 

2. De dikte en breedte van de trouwring

Vroeger lag de standaarddikte van een ring tussen 1,6 en 1,8 millimeter. Nu werken ontwerpers meestal met een dikte tussen 1 en 1,2 millimeter om de goudkost te drukken. Hoe meer materiaal er nodig is, hoe duurder de ring. Hou dit ook zeker in het achterhoofd als je je ring kiest.Gouden Trouwring3. De (edel)stenen

Diamanten zijn niet enkel voor verlovingsringen. Een trouwring afgewerkt met een of meerdere diamanten is erg knap, maar de stenen beïnvloeden natuurlijk ook de prijs. Al kun je ook gewoon kiezen voor een set trouwringen in goud zonder edelstenen.

Of je gaat voor een alternatieve edelsteen. Robijn, smaragd of saffier beloven dezelfde schittering, maar zijn een stuk goedkoper. Ook een geboortesteen is een prachtige, persoonlijke toevoeging in een trouwring.

 4. De complexiteit van de trouwring 

Een ingewikkeld ontwerp vraagt meer tijd van de goudsmid dan een standaard trouwring. Logisch, dus, dat de prijs van een complex design een stukje hoger ligt. Hetzelfde geldt voor extra persoonlijke toevoegingen zoals gravures.

Trouwringen in goud voor elk budget

Bij DE BRUYLOFT vind je gouden trouwringen binnen elk budget. Maak snel een afspraak. We luisteren naar je, gidsen je door ons assortiment en bespreken de mogelijkheden. Tot snel!

Trouwringen in goud voor elk budget

Acredo trouwringen: A-2410-11_WW5_4_0_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 3.189
Acredo trouwringen: A-2410-14_GG5_4_0_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 1.259
Acredo trouwringen: A-2410-10_EE5_4_0_DEFAULT Roségoud 14 kt. € 2.878
Acredo trouwringen: A-2493-14_WWW5_G_0_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 2.490
Acredo trouwringen: A-2494-14_WWW5_H_0_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 2.621
Acredo trouwringen: A-2493-12_GGG5_G_0_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 2.260
Acredo trouwringen: A-2494-12_GGG5_H_0_DEFAULT Geelgoud 14 kt. € 2.428

Ook interessant

Robijn (63)
Tips & tricks

Wat is een briljant? Ontdek het verschil met diamant

Lees meer
Hands Of A Just Married Couple With The Wedding Rings Picture Id1215684502
Tips & tricks

Met originele trouwringen blijft unieke liefde eeuwig schitteren

Op zoek naar originele trouwringen om eindelijk ‘ja’ te zeggen tegen elkaar? Ontdek hoe DE BRUYLOFT jullie trouwringen uniek maakt.

Lees meer
IMG 6480
Tips & tricks

Nieuw! Originele trouwringen met facetten

Stappen jullie in een huwelijksbootje en zijn jullie op zoek naar originele trouwringen met kunstzinnige flair? Trouwringen met facetten zijn de nieuwe trend.

Lees meer