• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Een verlovingsring dragen: wat zegt de etiquette?

Een verlovingsring geef (of krijg) je niet elke dag. Je bent dan ook zeker niet de eerste die zich afvraagt of er een bepaalde etiquette voor verlovingsringen bestaat. In onze showroom krijgen we regelmatig dezelfde vragen, die we ook online met plezier voor je beantwoorden! 

Man Proposing To His Girlfriend Picture Id915524876

1. “Hoeveel moet een verlovingsring kosten?”

Sommige mensen zeggen dat een verlovingsring een maandloon moet kosten, anderen beweren dat het zelfs twee of drie maandlonen moeten zijn. Je kunt je gerust aan die richtlijn houden, maar weet dat het slechts een leidraad is. Er bestaat helemaal geen etiquette die zegt hoeveel een verlovingsring moet kosten. 

Bij DE BRUYLOFT kost een verlovingsring gemiddeld 1.500 à 2.000 euro, maar we hebben ook prachtige verlovingsringen voor kleinere budgetten in huis. Ben je op zoek naar een verlovingsring met een riante diamant? Bekijk dan zeker de exclusieve verlovingsringen in onze collectie. 

Verlovingsring zelf ontwerpen

Een verlovingsring kun je trouwens ook zelf ontwerpen met een welbepaald budget in gedachten. We bekijken de mogelijkheden graag met jou in onze showroom! Prik nu alvast een datum, zodat we je zeker uitgebreid kunnen verderhelpen.

Robijn (28) (1)

2. “Is een verlovingsring met diamant verplicht?”

Nee! Al hebben de meeste verlovingsringen wel een diamant. Waarom dat zo is? De meningen lopen uiteen. Volgens de geschiedenis is het al een populair gebruik sinds 1477, toen Maria van Bourgondië een diamanten ring cadeau kreeg van Maximiliaan van Oostenrijk. Maar ook de symboliek achter deze zeldzame steen is ongetwijfeld van tel: diamant is het hardste materiaal op aarde en staat voor die ene ware liefde die eeuwig blijft duren. Daarom is het belangrijk dat, als je een verlovingsring met diamant kiest, je voor een steen van de hoogst mogelijke kwaliteit gaat – bij voorkeur met een diamantcertificaat erbij. 

Meer en meer verlovingsringen hebben tegenwoordig een andere edelsteen dan diamant. Vooral robijnen, saffieren en smaragden zijn veelgekozen alternatieven. Ook zij hebben elk hun symboliek en verschillende kwaliteitsniveaus. Laat je ook hierover gerust adviseren door de experten in onze showroom! 

Robijn (29) (1)

3. “Kan ik terugkomen om samen de ring te kiezen?”

De perfecte verlovingsring kopen, is niet makkelijk. Gelukkig is een huwelijksaanzoek zonder verlovingsring tegenwoordig zeker niet ongewoon. Maak het aanzoek dan wel extra bijzonder, door bijvoorbeeld te kiezen voor een romantische setting – een spontaan tripje naar Parijs is altijd een goed idee. 

Tip: zoek een mooi juwelendoosje en stop daarin het kaartje van de juwelier die je straks met je geliefde zult bezoeken. Stel de grote vraag dan wel vóór je het doosje laat zien, om verwarring tijdens jullie romantische moment te vermijden.

4. “Moet een verlovingsring groter zijn bij een tweede aanzoek?”

Voor een tweede huwelijk geven mensen vaak wat meer uit aan de verlovingsring. Niet omdat dat zo móét, maar gewoonweg omdat het kan. Het is nu eenmaal logisch dat je budget voor een verlovingsring met de jaren toeneemt. Toch hoef je je zeker niet verplicht te voelen om je tweede huwelijksaanzoek met een extra grote (dure) ring te doen. Vooral belangrijk is dat de ring bij je partner past en dat jullie samen voldoende budget overhouden om uitgebreid van jullie verbintenis te genieten. 

5. “Wat zegt de religieuze etiquette over verlovingsringen?”

Een verlovingsring dragen is ooit begonnen als een westers gebruik, veelal met een christelijke achtergrond. De meeste moslims droegen vroeger geen verlovingsring, maar in die etiquette komt stilaan verandering. Vooral jonge moslimkoppels durven vandaag toch al eens een ring uit onze verlovingsringencollectie overwegen. Veel van hen zien het als een mooi cadeau voor de bruid en niet noodzakelijk als een symbool van de verloving op zich.  

 

Bekijk de collectie verlovingsringen:

Acredo verlovingsringen: A-1488-1_W5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 769
Acredo verlovingsringen: A-1489-17_W5_H_2_HEARTSARROWS Witgoud 14 kt. € 1.219
Acredo verlovingsringen: A-2058-1_WW5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 1.029
Acredo verlovingsringen: A-1488-34_G5_H_2_HEARTSARROWS Geelgoud 14 kt. € 1.619
Acredo verlovingsringen: A-1503-4_EE7_D_1_HEARTSARROWS Roségoud 18 kt. € 5.299
Acredo verlovingsringen: A-2058-15_WW5_H_1_HEARTSARROWS Witgoud 14 kt. € 1.609
Acredo verlovingsringen: A-1165-5_E5_H_1_HEARTSARROWS Roségoud 14 kt. € 1.749
Acredo verlovingsringen: A-1770-1_GWG5_D_1_HEARTSARROWS Geelgoud 14 kt. witgoud 14 kt. € 2.009
Acredo verlovingsringen: A-1489-22_G5_H_2_HEARTSARROWS Geelgoud 14 kt. € 1.609

Ook interessant

Een prachtige eternity ring gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

Wat is een eternity-ring? Een woordje uitleg

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer
Solitaire verlovingsringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Alles wat je moet weten over solitaire verlovingsringen

Lees meer