• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Inspiratie

“Het aanzoek viel in het water, de ring gelukkig niet.”

Het verhaal van Elien & Diederik

Diederik De Groeve en Elien Roels zaten vier jaar samen op de middelbare school in Lokeren. Maar het was pas enkele jaren later, toen ze elkaar opnieuw tegenkwamen via vrienden, dat de vonk oversloeg. Op 2 juli 2022 wisselden ze hun trouwringen uit voor de kerk. Ringen die, net zoals de verlovingsring waarmee Diederik Elien verraste, niet toevallig van bij DE BRUYLOFT kwamen.

Kluts – en locatie – even kwijt

Het trouwavontuur van Diederik en Elien liep niet meteen van een leien dakje. “Ik wilde Elien ten huwelijk vragen in een romantisch kasteel in de Ardennen”, steekt Diederik van wal. “Even leek het erop dat ik het aanzoek zonder ring zou moeten doen, want er was een probleem met de plaatsing van de steen. Maar DE BRUYLOFT deed er alles aan om mijn ring voor Elien op tijd af te krijgen. Zo hebben mijn schoonouders de ring dan toch nog op het nippertje kunnen brengen.”

Pure Feelings Picture Id917725802 (1)

Maar zelfs mét verlovingsring viel het huwelijksaanzoek toch in het water. “Niet omdat ik geen ja zei of de ring niet mooi vond,” verduidelijkt Elien, “maar omdat het de dag was waarop de hevige regenval in Wallonië vorig jaar startte.”

Diederik: “Daardoor was ik mijn kluts – en locatie – dus kwijt. Maar ik wilde Elien absoluut dan en daar verrassen. Uiteindelijk heb ik haar later op de avond dan toch gevraagd. Een beetje zenuwachtig, weliswaar, maar toch. Missie geslaagd!”

Verlovingsring met een grote steen

Toen Diederik langsging bij DE BRUYLOFT, was hij inderdaad een man met een duidelijke missie. “Elien had, zo heel af en toe (lacht), weleens gezegd dat ze droomde van een ring met een grote steen”, vertelt hij. “Iets dat echt uit de band zou springen ook”, gaat Elien verder. “Ik vind klassieke verlovingsringen met een witte diamant wel mooi, maar voor mij mocht het wat specialer.”

En speciaal werd de ring zeker. Met de hulp van DE BRUYLOFT ontwierp Diederik de perfecte verlovingsring voor Elien: geelgoud, met centraal een grote, groene prasioliet omgeven door een krans van kleine briljantjes.

Elien & Diederik

“Welke vinger was het ook alweer?”

Tijdens de ceremonie wist Elien even niet meer aan welke vinger ze de ring bij Diederik moest aanschuiven, maar dat maakte het moment – en de trouwringen – er niet minder perfect op. De ring van de bruidegom is mat goud, die van de bruid half bezet met diamanten. Het resultaat van uitgebreide gesprekken met het team van DE BRUYLOFT.

“Elien wist al meteen wat ze wou, maar ik had nog helemaal geen idee”, vertelt Diederik. “Wel wilden we dat onze trouwringen mooi bij elkaar zouden passen, zonder helemaal hetzelfde te zijn. DE BRUYLOFT heeft ons uitstekend geholpen, en echt de tijd genomen om tot een uniek ontwerp te komen waarin we onszelf helemaal herkennen. Elke millimeter is maatwerk”, klinkt het trots.

Ook interessant

Prachtige smaragden ringen gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Smoorverliefd op de smaragd? Ontdek onze ringen

Lees meer
Een set prachtige gouden trouwringen, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Inspiratie

Trouwringen samenvoegen na overlijden: een herdenkingsjuweel voor altijd.

Lees meer
Een prachtige solitaire ring, gevonden bij DE BRUYLOFT in Lokeren.
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Lees meer