• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

Wat is het verschil tussen natuurlijke en labgrown diamanten?

Zijn labgrown diamanten eigenlijk namaakdiamanten? Zeker niet! Maar er zijn wel degelijk enkele verschillen met natuurlijke diamanten. 

Waar komen diamanten vandaan?

Diamanten ontstaan heel diep onder de aardkorst, waar ze beginnen als koolstofatomen. Doordat het onder de aardkorst heel erg heet is en de druk enorm hoog, gaan de koolstofatomen zich groeperen. Zo vormen ze samen kleine diamantjes, die miljoenen jaren lang beetje bij beetje blijven groeien. Vulkanische activiteit duwt sommige van de diamanten naar het oppervlak, waar ze wachten op hun gelukkige vinder. 

Diamanten trouwring of verlovingsring

Diamanten die nog maar pas zijn ontgonnen, zijn ruwe diamanten. Die glanzen maar heel zacht. Gelukkig ontdekten ambachtslieden al heel lang geleden, vermoedelijk ergens in de 14de eeuw, hoe je diamanten vakkundig kunt slijpen. Zo blijven ze tot het einde der tijden prachtig schitteren in trouwringen, verlovingsringen en andere betekenisvolle sieraden zoals memoireringen.

Robijn (42)

Hoe worden diamanten gekweekt in een lab?

De meest voorkomende kweekmethode voor labgekweekte diamanten is chemisch. Eerst wordt een diamantzaadje (dat is een piepklein stukje natuurlijke diamant) in een vacuümkamer geplaatst. In die kamer wordt een gasmengsel van waterstof en methaan geïnjecteerd. Onder invloed van een elektrische ontlading groeit de diamant laag voor laag. Na enkele weken tot maanden is de labgekweekte diamant groot genoeg om te slijpen en in een sieraad te verwerken.

Zijn labgrown diamanten kwaliteitsvol?

Wat hun kwaliteit betreft, zijn natuurlijke en labrgown diamanten eigenlijk identiek.

  • Beide soorten diamanten hebben dezelfde hardheid.
  • Wist je dat labgrown diamanten, net zoals natuurlijke diamanten, onzuiverheden kunnen vertonen? Die noemen we inclusies

Robijn (44)

Verschil natuurlijke en labgrown diamanten

Het verschil tussen natuurlijke en labgrown diamanten is heel erg moeilijk te zien, want de technologie staat niet stil. Kun je maar niet kiezen? Deze weetjes helpen je om de knoop door te hakken.

  • Het verschil in prijs kan doorslaggevend zijn. Natuurlijke diamanten zijn meestal duurder dan labgrown, want ze zijn moeilijker te verkrijgen.
  • Ben je op zoek naar een gekleurde diamant met een heel specifieke tint? Bij labgrown diamanten kan je de kleur precies bepalen.
  • Natuurlijke diamanten zitten vol romantiek. Zelfs het allerkleinste steentje heeft miljoenen jaren gewacht om gedragen te worden.
  • Een mogelijk nadeel van natuurlijke diamanten is dat het conflictdiamanten kunnen zijn, waarmee oorlogen worden gefinancierd. Daarom verkopen we bij DE BRUYLOFT alleen diamanten met certificaat. Zo ben je honderd procent zeker van de kwaliteit en de herkomst van elke steen in je ring.

De perfecte diamanten ring kiezen

Ben je op zoek naar een diamanten ring om de liefde van je leven ten huwelijk te vragen?

Kom eens langs in onze showroom in Lokeren. We geven je graag geheel vrijblijvend advies, zodat je kunt kennismaken met de verschillende soorten verlovingsringen en – wie weet – naar huis gaat met je partners droomring in handen.

 

Bekijk deze verlovingsringen:

Acredo verlovingsringen: A-2058-15_WW5_H_1_HEARTSARROWS Witgoud 14 kt. € 1.579
Acredo verlovingsringen: A-1781-1_WW5_D_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 1.489
Acredo verlovingsringen: A-1488-17_W5_H_2_HEARTSARROWS Platina 950/- € 3.789
Acredo verlovingsringen: A-1260-1_W5_H_1_HEARTSARROWS Platina 950/- € 7.239
De Bruyloft verlovingsringen: B-RMRF9060_W7 Wit goud 18kt € 2.530
Acredo verlovingsringen: A-1170-4_R7_H_1_HEARTSARROWS Roodgoud 14 kt. € 1.719
De Bruyloft verlovingsringen: B-RMRE13539_W7 Wit goud 18kt € 3.299
Acredo memoireringen: A-1576-1_W5_H_1_DEFAULT Witgoud 14 kt. € 5.590

Ook interessant

Boyfriend Carrying His Girlfriend On Piggyback In Autumn Park Picture Id1339047502
Tips & tricks

Gouden ring met diamant: welke zetting kies jij?

De uitstraling van een gouden ring met een diamant hangt grotendeels af de zetting van de steen. We helpen je graag kiezen!

Lees meer
Afbeelding6
Tips & tricks

Het verhaal van Janos en Delphine – DE BRUYLOFT

Janos en Delphine leerden elkaar kennen op het werk. In 2023 bezegelden ze hun liefdesverhaal met roségouden trouwringen, die ze vonden bij DE BRUYLOFT.

Lees meer
2
Tips & tricks

Gouden ring met steen: welke kies jij?

Bij DE BRUYLOFT je gouden ring laten personaliseren met bijna elke steen die je maar wil. We helpen je graag kiezen!

Lees meer