• Persoonlijke begeleiding
  • Duurzame materialen
  • Uniek en op maat
Tips & tricks

5 dingen die je moet weten over solitaire ringen

Solitaire verlovingsringen hebben één centrale steen, die meestal een diamant is. Maar wat moet je nog allemaal weten over deze tijdloze sieraden? We gidsen je graag door het uitgebreide aanbod. 

1. De go-to voor verlovingen

De solitaire verlovingsring is al decennialang een vaste waarde. Maximiliaan van Oostenrijk was hierin een échte pionier. In 1477 schonk hij zijn grote liefde Maria van Bourgondië een diamanten solitair. Vanaf het begin van de twintigste eeuw konden steeds meer middenklassers diamant betalen, en sindsdien zijn diamanten solitaire ringen het populairste type verlovingsring.

2. Solitaire ringen: niet in steen gebeiteld

Zie jij ook een witgouden ring met een rondgeslepen diamant in kathedraalzetting als je aan een solitaire ring denkt? Da’s heel normaal, want in die vorm komen solitaire ringen het meest voor.

witte verlovingsringen

Maar natuurlijk kan je gerust voor een heel andere slijpvorm en zetting kiezen. Marquise, ovaal, rond, prinses, cushion of emerald: er zijn er tal van elegante slijpvormen die jouw solitaire ring dat tikkeltje anders maken. En ook voor de zetting zijn er verschillende opties, zoals bijvoorbeeld de spanzetting, kastzetting of kasteelzetting.

3. Diamant bekent kleur

Een solitaire ring moet trouwens niet per se een witte diamant hebben. Heb je al overwogen om een gekleurde diamant of andere edelsteen in je verlovingsring te verwerken? Een smaragd, saffier, robijn of de geboortesteen van je partner garanderen eveneens een adembenemend resultaat.

Ontwerp Zonder Titel (13)

4. Ook mannen kunnen solitaire ringen dragen

Steeds meer mannen dragen ringen als teken van stijl en verfijning. Ook solitaire ringen worden door hen gesmaakt. Zo’n verlovingsring voor mannen heeft enkele algemene kenmerken: hij is breder en de diamanten zijn in de ring zelf verwerkt. Zo kan een solitaire ring dus ook comfortabel zijn voor mannen met een actieve levensstijl. Handig!

Verlovingsring Voor Man3

5.Solitaire ringen kun je stapelen

Je verlovingsring draag je normaal aan de ringvinger van je linkerhand. Maar waar draag je hem als je getrouwd bent: links of rechts? Wel, meestal wordt de verlovings- en trouwring gestapeld aan dezelfde vinger. En de volgorde waarin je ze draagt, heeft ook zo zo’n eigen symboliek.

stapelende verlovingsringen

Ontdek onze solitaire ringen. We zijn zeker dat je tussen onze solitaire ringen de perfecte vindt. Bezoek onze showroom, we helpen je graag verder. Tot snel!

Ontdek onze solitaire ringen

Acredo verlovingsringen: A-1232-1_WWW5_F_2_PREMIUM Witgoud 14 kt. € 8.310
Acredo verlovingsringen: A-1601-3_WW5_D_1_HEARTSARROWS Witgoud 14 kt. € 3.221
Acredo verlovingsringen: A-1602-4_GG5_D_1_HEARTSARROWS Geelgoud 14 kt. € 3.962
Acredo verlovingsringen: A-1564-2_EE5_D_1_HEARTSARROWS Roségoud 14 kt. € 8.143
Acredo verlovingsringen: A-1561-1_W5_H_1_HEARTSARROWS Witgoud 14 kt. € 9.281
Acredo verlovingsringen: A-1562-2_WW5_D_1_HEARTSARROWS Witgoud 14 kt. € 6.601
Acredo verlovingsringen: A-1596-2_GG5_D_1_HEARTSARROWS Geelgoud 14 kt. € 2.981

Ook interessant

Robijn (63)
Tips & tricks

Wat is een briljant? Ontdek het verschil met diamant

Lees meer
Hands Of A Just Married Couple With The Wedding Rings Picture Id1215684502
Tips & tricks

Met originele trouwringen blijft unieke liefde eeuwig schitteren

Op zoek naar originele trouwringen om eindelijk ‘ja’ te zeggen tegen elkaar? Ontdek hoe DE BRUYLOFT jullie trouwringen uniek maakt.

Lees meer
IMG 6480
Tips & tricks

Nieuw! Originele trouwringen met facetten

Stappen jullie in een huwelijksbootje en zijn jullie op zoek naar originele trouwringen met kunstzinnige flair? Trouwringen met facetten zijn de nieuwe trend.

Lees meer